16:15 11.10.2017

Кабмін переніс затвердження ціни газу для населення на наступне засідання

2 хв читати
Кабмін переніс затвердження ціни газу для населення на наступне засідання

 Кабінет Міністрів України переніс ухвалення рішення щодо затвердження ціни на газ для населення на наступне засідання, повідомив кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів мав затвердити ціну на природний газ для населення на засіданні в середу, внісши зміни до постанови №187 від 22 березня 2017 року. Таким чином, ціну передбачалося залишити без змін до 1 квітня 2018 року.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості обґрунтувало новою формулою незмінність ціни на природний газ для населення до 1 квітня 2018 року. Відповідно до запропонованого Міненерговугілля розрахунку, ціна газу на період з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року становитиме 5223,06 грн без ПДВ, що на 5,6% більше за поточну. Оскільки розрахована ціна не перевищує 10% поточної, немає підстав для її перегляду на опалювальний сезон 2017-2018 року.

За діючою на сьогодні формулою розрахунок значення ціни газу на рівні імпортного паритету на період з 1 жовтня 2017 по 1 квітня 2018 року здійснюється за 12 календарних місяців до місяця проведення розрахунку (червень-2016 – травень-2017), а Міненерговугілля пропонує змінити період розрахунку на квітень-жовтень, що дасть змогу уникнути зміни цін.

Постанова Кабміну №187 від 22 березня 2017 року передбачає корекцію ціни газ, що відпускається в рамках спеціальних зобов'язань (населенню та теплокомуненерго), залежно від зміни ціни на європейському хабі.

За розрахунками "Нафтогазу України", згідно з закладеною в урядовій постанові формулою, ціна газу з жовтня має зрости орієнтовно на 19%.

Водночас Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в установлений законодавством термін не оприлюднило нової ціни.

Проти підвищення цін на газ для населення виступив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. За його словами, Кабінет Міністрів проводить дискусію з Міжнародним валютним фондом (МВФ), під час якої доводить відсутність підстав для підвищення ціни на природний газ для населення.

Цього тижня українська делегація проводить переговори з МВФ у Вашингтоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА