18:49 11.10.2017

Басманний райсуд Москви ігнорує скарги адвокатів Липецької кондитерської фабрики - заява "Рошен"

2 хв читати
Басманний райсуд Москви ігнорує скарги адвокатів Липецької кондитерської фабрики - заява "Рошен"

Басманний районний суд Москви саботує розгляд скарг, поданих в інтересах АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", заявили в українській кондитерській корпорації.

Згідно з повідомленням компанії в середу, 27 березня 2017 року адвокат Липецької кондитерської фабрики "Рошен" Ірина Бірюкова направила на адресу московського суду скаргу про визнання незаконними рішень СК РФ про чергове продовження терміну попереднього слідства у кримінальній справі № 201/404049-05. До цього моменту повідомлення про призначення судового засідання на адресу адвоката не надійшло. Така ж ситуація повторилася і з аналогічною скаргою, поданою в липні 2017 року: судове засідання до теперішнього моменту не призначено.

"Процесуальний закон встановлює граничні терміни прийняття і розгляду скарг. За однією з скарг такий термін закінчився в квітні, за іншою - в липні. Очевидно, що обидва терміни пропущені. Причини ухилення від правосуддя не зрозумілі" - прокоментувала ситуацію адвокат І.Бірюкова.

У вересні 2017 року адвокат корпорації подала скаргу на адресу голови Мосміськсуду на бездіяльність Басманного районного суду Москви.

"Такі дії суду значно ускладнюють доступ компанії до правосуддя: немає постанови суду - немає можливості її оскарження. Однак корпорація "Рошен" продовжить обстоювання своїх прав усіма законними способами у рамках чинного російського і міжнародного законодавства", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомлялося, корпорація Roshen 28 квітня 2015 року заявила про арешт майна ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" загальною вартістю 2 млрд рублів. Таке рішення було прийнято Головним слідчим управлінням СК РФ на підставі постанови Басманного районного суду Москви. ЛКФ "Рошен" неодноразово оскаржувала це рішення, однак майно із жовтня 2016 року перебуває під арештом.

Офіційний представник СКР Володимир Маркін повідомляв у квітні про порушення кримінальної справи за фактом шахрайського розкрадання (ч.4 ст.159 КК РФ) 180 млн рублів шляхом незаконного відшкодування з бюджету РФ податку на додану вартість ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен". На території фабрики , а також в офісах науково-виробничої фірми "Металімпрес" у Нижньому Новгороді було проведено обшуки.

Корпорація "Рошен" входить до топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів в світі. До її складу належить Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики і Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика BonbonettiChoco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) було зупинено з 1 квітня 2017 року.

Згідно з підписаним президентом України Петром Порошенко у січня 2016 року договором, він передав свою 85-відсоткову частку в корпорації до незалежного сліпого трасту (blind trust) компанії Rothschild Trust. Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів. Президенту корпорації Roshen В'ячеславу Москалевський належить 13% через інвестфонд "Кондітерінвест", ще чотирьом топ-менеджерам - по 0,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА