12:31 12.10.2017

"Наш край" закликає уряд повернути контроль над цінами й тарифами

2 хв читати
"Наш край" закликає уряд повернути контроль над цінами й тарифами

Партія "Наш край" вимагає від влади повернутися до державного регулювання цін на продукти харчування і зупинити підвищення комунальних тарифів, інакше неконтрольоване зростання цін "з'їсть" підвищення мінімальних зарплат і обіцяне урядом підвищення пенсій.

Співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, направляючи відповідне звернення до Кабміну, зазначив, що уряд має негайно втрутитися в ситуацію з ціноутворенням, повернути контроль над цінами й зупинити зростання тарифів. "Відмова уряду від контролю над цінами та неефективна політика призвели до того, що від початку року соціальні продукти харчування подорожчали на 20%. Це свідчить про те, що підвищення мінімальних зарплат "з'їдається" зростанням цін. Уряд має негайно відновити державне регулювання цін на соціальні продукти", - зазначив він.

Політик зазначив, що завдяки невдалим рішенням уряду більшість продуктів харчування сьогодні стали недоступними для багатьох українців. "Сало, свинина та яловичина подорожчали відповідно на 16, 27 і 17 грн. Кілограм сала сьогодні коштує 57 грн, свинини - 104 грн, яловичини - 111 грн. Загалом, тільки за офіційними даними, інфляція з початку року сягнула 10,2%, вийшовши за межі встановленого Нацбанком України цільового діапазону на поточний рік. Сьогодні пенсіонери можуть собі дозволити тільки хліб і яйця, а м'ясо та м'ясні вироби стають недоступними", - зазначив О.Мазурчак.

Він додав, що наміри влади підвищити ціни на електрику на 20% спровокують нове зростання цін.

"Уряд має негайно припинити маніпулювати прогнозами та наводити неіснуючі аргументи для підвищення тарифів. Зрештою українці опиняться перед вибором - їсти або платити за комунальні послуги", - зазначив О.Мазурчак.

Невдалою назвав співголова партії "Наш край" і політику влади щодо підтримки курсу гривні. "Тільки з початку осені курс долара зріс з 25,69 до 26,53 грн. Такими темпами прогнозовану на 2018 рік вартість долара на рівні 30 гривень буде досягнуто вже до кінця цього року. Зрозуміло, що різке зростання курсу долара призведе до подальшого підвищення цін і комунальних тарифів, якщо не вжити дієвих заходів. "Наш край" закликає владу навести лад на валютному ринку й не допустити подальшого знецінення доходів і заощаджень українців", - резюмував О.Мазурчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА