12:48 12.10.2017

"Ашан Рітейл Україна" продала 20% акцій мережі "Фуршет"

3 хв читати
"Ашан Рітейл Україна" продала 20% акцій мережі "Фуршет"

 "Ашан Рітейл Україна", що входить до складу французької групи Auchan Group і оперує мережею гіпермаркетів "Ашан" в Україні, продала 20-відсотковий пакет акцій в українській мережі супермаркетів "Фуршет", що належав їй, інвестиційній компанії VI2 Partners.

"Таке рішення корелює з глобальною стратегією "Ашан Рітейл Україна", яка передбачає розвиток мультиформатності під єдиною маркою-вивіскою. Нещодавній викуп магазинів "Караван", які поступово перейдуть під марку "Ашан", - прямий доказ цього", - повідомила прес-служба "Ашан Рітейл Україна" в четвер.

Суму угоди сторони не розголошують.

Auchan і українська група рітейлу "Фуршет" підписали угоду про партнерство у 2007 році.

Угода, зокрема, передбачала придбання компанією Auchan 20% акцій "Фуршету".

На момент угоди "Фуршет" був другою за величиною роздрібною мережею в Україні, що оперувала 58 супермаркетами з однойменним брендом.

Мережа супермаркетів "Фуршет" станом на 12 жовтня 2017 року складається з 81 магазину в усіх регіонах України.

Як повідомлялося, в червні 2017 року "Ашан Рітейл Україна" повідомила про підписання угоди з українським дистриб'ютором "Караван" про викуп його активів - 9 гіпермаркетів в Україні, в яких зайняті 3,3 тис. працівників.

Загальна площа гіпермаркетів "Караван" становить 58 тис. кв. м.

"Ашан Рітейл" входить до складу Auchan Holding, не котирується на біржі й об'єднує сімейних акціонерів і співробітників. Auchan Holding представлений у 17 країнах і складається з трьох підприємств: "Ашан Рітейл", що об'єднує в усіх країнах наявні канали продажу продовольчих товарів (гіпермаркети, супермаркети та е-комерція); "Іммошан" (Immochan) та Оней Банк (Oney Banque).

Кількість торговельних точок компанії у світі становить понад 3,7 тис.

Групу Auchan створено в 1961 році. У 2016 році виручка Auchan Holding зросла на 0,7% - до EUR52,8 млрд, а чистий прибуток - на 18,2%, до EUR0,82 млрд.

В Україні управління гіпермаркетами "Ашан" здійснюється через ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет" (Київ), яке було створено в 2007 році. Перший гіпермаркет "Ашан" в Україні відкрито наприкінці березня 2008 року, нині мережа налічує 11 гіпермаркетів в Україні: шість - у Києві, по одному - в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.), Запоріжжі, Львові, Сокільниках (Львівська обл.) та Фонтанці (Одеська обл.). Штат співробітників перевищує 3,6 тис. осіб.

Мережу "Караван" в Україні з жовтня 2003 року розвивали Сергій Хрипков та Андрій Гордієнко. Нині мережею управляє ТОВ "Група Рітейлу України" ("ГРУ", Київ), яка, згідно з держреєстром, належить кіпрській "Ронгейт Холдінгс Лімітед", кінцевим бенефіціарним власником якої зазначений кіпріот Сімеон Сімеон.

Чистий дохід "ГРУ" в 2015 році становив 3 млрд 301,69 млн грн, чистий прибуток - 14,27 млн грн, дані за 2016 рік наразі відсутні.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), член Групи Світового банку, на початку червня повідомила про надання 400 млн грн восьмирічного кредиту "Ашан Рітейл", щоб підтримати її довгострокову інвестиційну програму в Україні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА