14:31 12.10.2017

Microsoft та Facebook проклали найпотужніший інтернет-кабель через Атлантику

2 хв читати
Microsoft та Facebook проклали найпотужніший інтернет-кабель через Атлантику

Американські компанії Microsoft та Facebook спільно з іспанською Telxius закінчили роботу із прокладення трансатлантичного інтернет-кабелю Marea.

На сьогодні він є найпотужнішим підводним кабелем, що перетинає Атлантику, повідомляється в прес-релізі Microsoft. Його пропускна спроможність становить 160 Тбіт даних за секунду, що в 16 млн разів більше, ніж середня швидкість звичайної домашньої інтернет-лінії. Це еквівалентно 71 млн одночасних переглядів потокового відео високої чіткості.

Новий надшвидкісний інтернет-кабель поєднав Більбао (Іспанія) та Вірджинія-Біч (США). Планується, що його буде запущено в експлуатацію на початку 2018 року, він зможе взяти на себе значну частину трафіка між двома континентами.

Переважна частина інтернет-трафіка нині проходить кабелями, що перетинають дно океанів і сполучають між собою континенти. Вихід із ладу частини цієї мережі може бути критичним для зв'язку між країнами. Наприклад, у 2012 році ураган "Сенді" пошкодив більшість кабелів, що розташовані в Нью-Йорку та Нью-Джерсі, які є основними точками виходу кабелів на берег. У результаті інтернет-з'єднання між Північною Америкою та Європою було відсутнє протягом кількох годин.

Саме заради підвищеної відмовостійкості та надійнішого з'єднання Marea було розміщено значно південніше за інші трансатлантичні кабелі, йдеться в повідомленні.

Він проходить на глибині понад 3 км, його протяжність перевищує 6,6 тис. км, а маса близько 4,65 тис. тонн. Проект стартував у 2016 році.

Кінцева точка Marea у Більбао забезпечує зручний вихід до мережевих хабів в Африці, на Близькому Сході та в Азії. Величезна пропускна спроможність кабелю допоможе задовольнити зростаючий попит на інтернет та хмарні сервіси. Згідно з результатами дослідження Brookings, до 2020 року доступ в інтернет матимуть 5 млрд людей - практично вдвічі більше, ніж нині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА