19:18 12.10.2017

Emerging markets впораються з наслідками посилення політики Федрезерву

2 хв читати
Emerging markets впораються з наслідками посилення політики Федрезерву

Країни еmerging markets повинні впоратися з наслідками посилення монетарної політики Федеральною резервною системою (ФРС), оскільки вони почали знову залучати капітал і їх економіки покращуються, вважає керуючий ФРС Джером Пауелл.
Проблеми, які створить для країн, що розвиваються, нормалізація кредитно-грошової політики ФРС, будуть розв'язуватися, заявив Дж.Пауелл під час  виступу на заході Інституту міжнародних фінансів (IIF), що проходить у Вашингтоні.
У своєму виступі Дж.Пауелл визнав, що в минулому жорсткість монетарної політики в США та інших розвинених країнах ставила під загрозу потоки капіталу в emerging markets, оскільки стимулювало повернення коштів до розвинених країн. Це сприяло послабленню валют країн, що розвиваються, а також збільшувало боргове навантаження emerging markets.
Наразі, коли ситуація в основних країнах, що розвиваються поліпшується - знижувальний тренд в економіці Китаю ослаб, бразильська економіка відновлюється, а в інших країнах відзначається економічне зростання, потоки капіталу в emerging markets зросли, зазначив він.
Дуже важливими, на його думку, є фундаментальні економічні чинники кожної з країн, що розвиваються окремо. Вразливість emerging markets нині  нижча, ніж в 90-і рр., але йде вгору з 2008 року, зазначив Дж.Пауелл.
Незважаючи на те, що ризикований корпоративний борг emerging markets виріс майже втричі з 2011 року, його обсяг і раніше істотно нижче, ніж до азіатської кризи: він наразі становить 30% ВВП, а тоді дорівнював близько 46% ВВП.
"Ситуацію  не можна тривожною, проте ризики значні, особливо в Китаї", - вважає Дж.Пауелл.
Той факт, що процес нормалізації кредитно-грошової політики Федрезерву є поступовим, також послаблює ризики для emerging markets.
До тих пір, поки нормалізація фінансових умов відбувається впорядковано, у  країнах, що розвиваються, буде достатньо часу задля  пристосування, заявив Дж.Пауелл.
Найбільші ризики, на його думку, несуть в собі потенційні ринкові хвилювання.
Слова Дж.Пауелла уважно оцінюються інвесторами, оскільки він вважається одним з претендентів на пост глави Федрезерву, пише MarketWatch. Термін чинного голови ФРС Джанета Йеллена на цій посаді закінчується в лютому 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА