14:30 16.10.2017

Попередня вартість ремонту пошкодженого вантажним судном причалу в порту "Южний" становитиме близько $50 тис.

2 хв читати
Попередня вартість ремонту пошкодженого вантажним судном причалу в порту "Южний" становитиме близько $50 тис.

За попередніми даними, вартість ремонтних робіт на причалі №8 порту "Южний" (Одеська обл.), який дістав пошкоджень під час зупинки судна Conquistador під прапором Мальти, становитиме близько $50 тис., повідомляє Адміністрація морських портів України (АМПУ).

"11 жовтня в морському порту "Южний" під час постановки судно зачепило причал №8. Унаслідок цього були пошкоджені облицювальні плити причалу, незначно зміщена швартова тумба й вигнуті анкерні тяги. Причал не виведено з експлуатації, тому розвантажувальні роботи відбуваються за графіком", - повідомляє АМПУ на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За результатами події складено акт, який підписали всі інстанції, зокрема й морське агентство. Капітанія порту проводить розслідування.

"За попередніми даними, вартість аварійних ремонтних робіт становитиме близько $50 тис. і триватиме близько 2,5 місяця. Також додатково було виконано водолазні обстеження: шпунтова стінка причалу, а також надводна й підводна частини причалу не пошкоджені й перебувають у задовільному для експлуатації стані", - зазначено в повідомленні.

В АМПУ повідомили, що до середи наступного тижня буде складено остаточний кошторис усіх робіт, необхідних для усунення пошкоджень.

Найближчим часом також буде оприлюднено висновки.

"Після завершення вивантаження імпортного коксівного вугілля протягом кількох діб планується виконання ремонтних робіт для усунення пошкоджень", - зазначив головний інженер адміністрації морського порту "Южний" Віталій Ліпський.

Як повідомлялося, в Одеській області балкер Conquistador під прапором Мальти завдовжки 300 м врізався в причал №8 морського порту "Южний".

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в порту, причал зазнав незначних ушкоджень, на працездатність причалу та плавучість судна зіткнення не вплинуло. Жертв і постраждалих унаслідок аварії немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА