12:47 17.10.2017

МВФ ще не визначився з датою прибуття місії до Києва - Ліптон

2 хв читати
МВФ ще не визначився з датою прибуття місії до Києва - Ліптон

 Міжнародний валютний фонд (МВФ) ще не визначився з датою прибуття місії в Україну в рамках четвертого перегляду програми EFF, повідомив перший заступник керуючого директора Фонду Девід Ліптон.

"Ми не обговорювали дату прибуття місії (з українською делегацією - ІФ). Швидше, ми були зосереджені на обговоренні подальших кроків, необхідних для того, щоб Україна могла просунутися вперед у виконанні програми", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами заступника голови МВФ, основною метою програми з Україною на поточному етапі є перехід від стабілізації економічної ситуації до певних структурних реформ. Тому до програми входить такий структурний орієнтир, як створення антикорупційного суду.

"Що для нас важливо і що було погоджено під час мого візиту - це створення такої антикорупційної структури, яка буде ефективною і результативною. Нам дуже важливо, щоб було витримано ці принципи - ефективність і результативність, щоб був ретельний процес добору суддів, який гарантує їхню чесність і професійні риси", - підкреслив Д.Ліптон.

До програми також входить такий структурний маяк, як реформування процесу приватизації держпідприємств, і ми очікуємо прийняття відповідних нормативних актів. Крім того, не менш важливим для подальшого просування є збереження вже впроваджених змін, зокрема, що стосуються внутрішніх цін на газ і газотранспортної системи загалом.

"Деякий час тому було висловлено певне невдоволення з приводу відсутності прогресу в поліпшенні корпоративного управління "Нафтогазом України". Хочу нагадати, що важливим досягненням поточної програми була нормалізація і вдосконалення функціонування газотранспортної системи... Інший не менш важливий момент - це системна коригування внутрішніх тарифів на газ. З усуненням наявних раніше дотацій тарифи повинні змінюватися відповідно до міжнародних цін на газ", - сказав заступник голови Фонду.

Що стосується пенсійної реформи, Д.Ліптон нагадав, що між МВФ і владою України раніше була досягнута домовленість щодо принципів, на яких вона має бути заснована.

"Ці принципи, зокрема, передбачають досягнення бездефіцитного бюджету пенсійного фонду і забезпечення справді гідного рівня життя пенсіонерів. У нас поки що не було можливості вивчити ухвалений Верховною Радою закон. Проте ми будемо дивитися, чи враховані в остаточному документі принципи, які ми виклали уряду", - сказав він.

Фонд має намір також вивчити деталі проекту держбюджету на 2018 рік.

"Непроста справа вирішення бюджетних завдань залежить і від стійкості економіки. Тому ми будемо подивимося, чи достатньо стійкий держбюджет у поточних економічних умовах", - пояснив Д.Ліптон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА