16:17 17.10.2017

ЄБРР вважає перспективним для України впровадження механізму аукціонів під час стимулювання ВДЕ

1 хв читати
ЄБРР вважає перспективним для України впровадження механізму аукціонів під час стимулювання ВДЕ

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вважає перспективним для України впровадження механізму аукціонів під час стимулювання генерації, що використовує відновлювальні джерела енергії (ВДЕ), повідомила заступник директора фінустанови Марина Петрова в інтерв'ю "Енергореформі".

"Способи стимулювання ВДЕ змінюються. У сучасному світі набагато адекватнішим вважається проведення аукціонів на потужності, а не "зелений тариф", який сьогодні застосовується", - сказала він.

М. Петров додала, що правильно було б зберегти "зелений тариф" для тих електростанцій, які вже запущені або запускаються зараз. Водночас для нових проектів доцільніше виробити більш прогресивні механізми стимулювання.

"Ми вже обговорюємо з Радою і Міненерговугілля необхідність розробки нового законодавства, яке замінить наявний механізм "зелених тарифів" і запропонує інші способи стимулювання. Такими способами може стати проведення аукціонів, коли потенційні виробники" зеленої "електроенергії будуть давати свої цінові пропозиції: за яким тарифом вони готові продавати енергію з новозбудованих потужностей ", - сказала вона.

Заступник директора ЄБРР додала, що запуск аукціонів може привести до зниження навантаження ВДЕ на тарифи.

Як повідомлялося, "Українська асоціація відновлюваної енергетики" ініціюватиме зниження "зеленого тарифу" для сонячних електростанцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА