17:08 17.10.2017

Україна та Мальта підписали угоду про створення бізнес-ради

1 хв читати
Україна та Мальта підписали угоду про створення бізнес-ради

 Президент України Петро Порошенко закликає компанії Республіки Мальта розширити присутність свого бізнесу в Україні.

"Ми запрошуємо мальтійські компанії розширити свою бізнес-присутність в Україні, свою діяльність в Україні, розпочати нові проекти", - сказав П.Порошенко під час українсько-мальтійського бізнес-форуму в Києві у вівторок.

Глава держави наголосив, що кожні переговори з представниками Мальти дають важливі результати, а також висловив упевненість у чудовому майбутньому українсько-мальтійської інвестиційної співпраці.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час бізнес-форуму торгово-промислові палати України та Мальти підписали угоду про створення українсько-мальтійської бізнес-ради.

Згідно з прес-релізом Торгово-промислової палати України, в січні-червні 2017 року обсяг взаємної торгівлі послугами становив $84,9 млн, що порівняно з аналогічним періодом 2016 року на 10,1% більше (на $7,8 млн). Експорт послуг збільшився на 12,5% (на $5,6 млн) - до $50,5 млн, а імпорт зріс на 6,7% (на $2,2 млн) - до $34,4 млн. Додатне для України сальдо торгівлі послугами становило $16,1 млн.

Україна експортує до Мальти переважно IT-послуги (70%) і транспортні послуги (23,5%), імпортує послуги, пов'язані з поїздками (98,7%).

Станом на 1 липня 2017 року обсяг прямих інвестицій із Мальти в економіку України (в акціонерний капітал) сягнув $58,5 млн (від початку року обсяг накопичених в Україні мальтійських інвестицій зріс на $1,6 млн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА