18:39 17.10.2017

Суд переніс засідання за позовом "Татнафти" до України на $144 млн на 2 листопада

1 хв читати
Суд переніс засідання за позовом "Татнафти" до України на $144 млн на 2 листопада

 Арбітражний суд Москви переніс судове засідання за позовом "Татнафти" до України про виплату $144 млн компенсації у рамках справи "Укртатнафти" на 2 листопада, всі клопотання залишилися відкритими, повідомив кореспондент "Інтерфаксу", присутній на засіданні.

Представники України заявили на засіданні сім клопотань про припинення провадження у справі, про відкладення та призупинення розгляду позову.

Клопотання мотивовані тим, що 16 жовтня Україна подала до Верховного суду РФ скаргу на рішення касації за позовом "Татнафти".

Крім того, представники України повідомили, що Верховний суд Франції прийняв у провадження скаргу України на рішення іноземного суду, на основі якого розглядається цей позов. Рішення в суді Французької Республіки, за їхніми словами, очікується в середині 2018 року. Представник України наголосив, що якщо суд Франції скасує рішення міжнародного арбітражу, то його не можна буде виконати в жодній країні.

З огляду на це Україна клопоче про відкладення розгляду позову до 15 липня 2018 року або його призупинення до закінчення розгляду цієї справи у Верховному суді Франції.

На засіданні представник "Татнафти", відповідаючи на запитання суду, пояснила, що в разі задоволення позову компанія звернеться до служби судових приставів для звернення стягнення на майно України, що перебуває в Москві. Зокрема, йшлося про будівлі посольства та культурного центру України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА