14:49 18.10.2017

"Охматдит" отримав обладнання для швидкої діагностики туберкульозу, ВІЛ-інфекції та вірусного гепатиту

2 хв читати
"Охматдит" отримав обладнання для швидкої діагностики туберкульозу, ВІЛ-інфекції та вірусного гепатиту

Національна дитяча спеціалізована лікарня (НДСЛ) "Охматдит" отримала обладнання GeneXpert (виробництва Cepheid Inc. США) для швидкої діагностики туберкульозу, ВІЛ-інфекції та вірусних гепатитів, вартістю $30 тис., повідомила головний лікар лікарні Ірина Садов'як під час брифінгу в середу.

За її словами, обладнання, закуплене Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за донорської підтримки Американської торговельної палати в Україні, вже працює в клініці для лікування хворих на ВІЛ/СНІД дітей НДСЛ "Охматдит" і дозволяє діагностувати в пацієнта наявність туберкульозу протягом кількох годин.

"На жаль, у нас таких дітей (із туберкульозом - ІФ) багато, особливо в клініці для ВІЛ-інфікованих - 30% із них хворі на туберкульоз. До цього ми не мали можливості такої діагностики та направляли їх до лікарні для дорослих, що створювало ризики для інфікування туберкульозом інших хворих, а також медичного персоналу", - сказала вона.

Крім того, ЮНІСЕФ закупило для клініки частину реагентів для діагностики туберкульозу, що дасть змогу протягом року обстежити на наявність цього захворювання понад 400 дітей.

І.Садов’як уточнила, що лікарня планує звернутися до волонтерських організацій для закупівлі реагентів для діагностики вірусних гепатитів та низки інших інфекційних захворювань, а згодом направить заявку до Міністерства охорони здоров'я.

"Ми проситимемо спочатку волонтерів, а потім опрацьовуватимемо з Міністерством охорони здоров'я, щоб ці реактиви закуповувалися, оскільки вони дорогі", - сказала вона.

Загалом щороку в клініці діагностують близько 60 випадків туберкульозу, зокрема 45 позалегеневого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА