17:15 18.10.2017

Суд підтвердив скасування рішення про передання "Укрзалізниці" МЕРТ

2 хв читати
Суд підтвердив скасування рішення про передання "Укрзалізниці" МЕРТ

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність виведення ПАТ "Укрзалізниця" з підвідомчості Міністерства інфраструктури в підпорядкування Міністерства економічного розвитку і торгівлі, повідомив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян.

Таке рішення суд ухвалив 18 жовтня, написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

"У судовому засіданні оголошено постанову, згідно з якою апеляційні скарги Кабінету Міністрів і Мінекономрозвитку залишено без задоволення. Рішення суду вже набуло законної сили!" - написав міністр.

Як повідомлялося, 18 січня 2017 року Кабмін передав "Укрзалізницю", що раніше входила в підпорядкування Мінінфраструктури, в управління уряду.

За словами державного секретаря Мінінфраструктури Андрія Галущака, Кабмін передав ПАТ "Укрзалізниця" в управління уряду для підвищення ефективності її корпоративного управління. Він наголосив, що ці зміни до статуту спрямовані на створення умов для проведення реформи корпоративного управління компанії.

"Відтепер уряд як акціонер зможе швидко ухвалювати ефективні рішення, необхідні для функціонування компанії та реформ. Міністерство інфраструктури сконцентрується на своїй основній функції - формуванні державної політики у сфері залізничного транспорту, не відволікаючись на вирішення управлінських питань", - сказав він.

За словами міністра Кабінету Міністрів Олександра Саєнка, всі рішення щодо "Укрзалізниці" уряд ухвалюватиме колективно, а МЕРТ тільки готуватиме проекти таких рішень.

В.Омелян тоді заявив, що таке рішення уряду - це питання подальшої реформи ПАТ. "Те, що відбувається, - це не перехід "Укрзалізниці" з-під контролю однієї партії до іншої. Це питання реформи - бути їй чи ні. У мене як у міністра і громадянина немає ніякого бажання або найменших спроб тотального контролю або впливу на підприємствах, довірених мені ", - сказав він.

У липні 2017 року В.Омелян повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва визнав нечинною зазначену урядову постанову про виведення "Укрзалізниці" з підпорядкування Мінінфраструктури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА