18:30 19.10.2017

Наступним етапом медреформи має стати розробка комплексної фармацевтичної політики - думка

3 хв читати
Наступним етапом медреформи має стати розробка комплексної фармацевтичної політики - думка

Медична реформа та зміни в системі охорони здоров'я мають включати збалансовану фармацевтичну політику, вважає генеральний директор фармацевтичної компанії ТДВ "ІнтерХім" (Одеса) Анатолій Редер.

"Ми за реформу. Ми розуміємо, що без реформи не буде ані медицини, ані її фармацевтичної частини. Але ми хотіли б, щоб це була прорахована, комплексна реформа, яка враховувала б, зокрема, той факт, що в Україні існує потужна фармацевтична промисловість", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Гендиректор "ІнтерХіму" наголосив, що в ухвалених Верховною Радою законопроектах про медреформу (№6327 та №6604) немає згадки про фармацевтичну політику та фармацевтичний ринок.

"Минулого року лунали заяви, що формуватиметься фармацевтична політика, але відтоді цей процес завис. І на сьогодні сформульованої фармацевтичної політики держави по факту немає. А це необхідна умова, яка дала б можливість просунутися в розвитку галузі", - сказав він.

А.Редер наголоcив, що нині фармацевтична галузь гостро потребує оновлення законодавчої та нормативної бази.

"Це питання, пов'язані з регулюванням, з визначенням норм виробництва і контролю якості, це питання єдиного збалансованого підходу до всіх учасників ринку", - сказав він.

"На сьогодні на фармринку існують певні виклики, які можуть привести до зміни цінової політики на ринку та підвищення цін. Ринок переформатовується і перебуває в дисбалансі. Він очікує розумного регулювання, яке має ґрунтуватися на європейських підходах, але водночас бути максимально адаптованим до національної специфіки ринку", - зазначив гендиректор фармкомпанії.

А.Редер також наголосив, що українські виробники ліків завжди виступали за впровадження сучасних стандартів у питаннях виробництва та регулювання, і професійна спільнота готова і надалі виступати надійним партнером держави в процесі формування необхідної нормативно-правової бази.

"Українські фармвиробники представляють значущий сегмент у галузі та економіці. Лише торік ми спрямували до бюджету сумарно близько 5 млрд грн податків. Свого часу ми були ініціаторами посилення стандартів виробництва. Ми наполягли на запровадженні вимог GMP. Ми хочемо працювати прозоро, хочемо довести, що виробляємо суперякісні ліки, і хочемо, щоб цей факт знаходив підтримку і віддзеркалення в державній політиці регулювання національного ринку ліків", - наголосив А.Редер.

Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер підтримала в другому читанні і в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів (№6327), який дає старт медичній реформі.

ТДВ "ІнтерХім" - один із провідних українських виробників готових лікарських засобів і фармацевтичних субстанцій. Виробництво сертифіковане на відповідність стандартам GMP (Належної виробничої практики). Асортиментний портфель ТДВ "ІнтерХім" включає вісім фармацевтичних субстанцій, понад 80 номенклатурних одиниць готових лікзасобів, зокрема чотири оригінальні препарати "Феназепам", "Гідазепам", "Аміксин", "Левана". "Аміксин" та "Гідазепам" входять до ТОП-50 фармпрепаратів в Україні. Частка оригінальних ліків у структурі реалізації фармвиробника становить близько 45%.

"ІнтерХім" входить до Асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА