11:54 22.10.2017

"Трібо" купує споріднені чеські Temac і Temac Avtomotive у російського власника

3 хв читати

Великий український виробник фрикційних і гальмівних виробів "Трібо" (Біла Церква Київської обл.) до кінця поточного року має намір завершити купівлю двох споріднених підприємств у Чехії – Temac і Temac Avtomotive, власниками яких є російські компанії, повідомив власник групи "Трібо "Костянтин Єфименко.

"Вирішено! Ми купуємо два підприємства в Чехії. Temac і Temac Avtomotive до кінця року стануть частиною групи "Трібо", – написав К.Єфименко на своїй сторінці в мережі "Фейсбук".

Серед плюсів такого придбання він відзначив продаж до 15 країн Європи (приблизно по 25% Чехія та Італія), вартість кредитів 1,5%, електроенергію, що на 15% дешевша, ніж у Білій Церкві, відсутність податкових перевірок протягом 10 років.

"Відшкодування ПДВ, регуляторні питання – взагалі питань немає. З мінусів – на нашу думку, про них не варто говорити, все зрозуміло. Нам здається, що Чехія може стати вікном для виходу товарів нашої групи на ринок ЄС. Увага, сировина в Чехії дешевша, ніж у нас, ми вже веземо її звідти ", – повідомив К.Єфименко.

"Сподіваємося заробити, банально, але мета така", – резюмував він.

Компанія Temac, заснована в 1917 році, спеціалізується на розробці і виробництві промислових прокладок і ущільнювачів прокладок для різних галузей промисловості.

Temac Automotive виробляє прокладки, кільця для вихлопної системи, запасні частини для системи охолодження, шайби, гальмівні колодки для автомобілів і залізничних транспортних засобів, промислові ущільнювачі та інші автозапчастини.

Щорічний оборот компанії становить близько EUR10 млн.

Серед партнерів – Federal-Mogul Corporation, Titan X (Valeo EC), Triumph Motorcycles, VW group (Skoda), Минский тракторный завод, Faurecie, Lombardini Group, Witte Company Inc, ZETOR TRACTORS a.s., Sauer Compresors, Avia Ashok Leyland, TEDOM a.s., TATRA a. s.та інші.

Власником Temac Automotive є Російська "ВАТИ-Авто" – розробник і виробник безазбестових прокладок і фрикційних виробів для автопрому, що входить до холдингу Волзького заводу азбестових технічних виробів.

БЦЗ "Трібо" випускає, зокрема, накладки зчеплення і гальмівні для барабанного гальма, гальмівні колодки, ущільнювальні матеріали прокладок.

На сьогодні, за його інформацією, є одним з найбільших східноєвропейських виробників аналогічних товарів. Продукція поставляється на складальні конвеєри автозаводів України і РФ.

У 2015 році чистий дохід підприємства від реалізації становив 198,66 млн грн, збільшившись на 52% проти попереднього року, чистий прибуток скоротився в 4,5 разу, до 3,7 млн ​​грн.

Статутний капітал компанії становить 51,85 млн грн. Понад 80% тримає зареєстрована на Кіпрі Friction Material Group, кінцевим бенефіціаром є К.Єфименко.

Нещодавно Антимонопольний комітет України дозволив "Трібо" придбати ТОВ "ДВВ Групп" (Дніпро), що також випускає гальмівні колодки для авто, зокрема світових автовиробників. Крім того, в Білорусі створено СП "БелТрібо" з одним із підприємств "БелАЗ Холдингу" з виробництва гальмівних колодок і накладок для автотранспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА