13:25 23.10.2017

ДТЕК розпочав постачання вугілля марки "Г" із США для покриття дефіциту палива на опалювальний сезон

2 хв читати
ДТЕК розпочав постачання вугілля марки "Г" із США для покриття дефіциту палива на опалювальний сезон

ДТЕК найближчим часом здійснить постачання перших 150 тис. тонн вугілля марки "Г" із США для поповнення складів своїх ТЕС у рамках підготовки до опалювального сезону, повідомила прес-служба компанії в понеділок.

За її даними, прибуття в Україну першого балкера з 75 тис. тонн вугілля із США для Ладижинської та Запорізької ТЕС очікується цього тижня. Це постачання дасть змогу скоротити дефіцит марки "Г" в Україні, який виник унаслідок підвищеного відпуску електроенергії на ТЕС, що працюють на газовій групі вугілля, що стало наслідком введення блокади і втрати антрацитових шахт на НКТ.

Зростання попиту на газові марки вугілля в Україні викликане також переведенням антрацитових блоків українських ТЕС під роботу на газовому вугіллі. З вересня на марці "Г" розпочала роботу Зміївська ТЕС, а з листопада працюватимуть два блоки Придніпровської ТЕС.

У ДТЕК зазначають, що поточний рівень видобутку вугілля марки "Г" у країні не може покрити збільшені потреби ТЕС у паливі, навіть попри зростання виробництва на шахтах ДТЕК за підсумками дев'яти місяців на 10,5% - до 16,9 млн тонн.

Так, у вересні ТЕС ДТЕК виробили майже 90% електроенергії з українського газового вугілля, тоді як у вересні минулого року частка виробництва електроенергії на ТЕС компанії з газового вугілля становила 68%.

"Проходження ОЗП (осінньо-зимового періоду) - це головний іспит року для ТЕС ДТЕК. Стабільність і безперебійність постачання вугілля на наші ТЕС в умовах виниклого дефіциту марки "Г" потребує нетривіальних рішень. Рішення розпочати імпорт марки "Г" із США було ухвалено з урахуванням державної політики з диверсифікації джерел дефіцитного палива. Американські постачальники працюють ефективно та надійно. Тому ми почали працювати з американським ресурсом. При цьому для ДТЕК пріоритетом залишається розвиток власного видобутку. Імпорт - тимчасове рішення", - зазначив комерційний директор "ДТЕК Енерго" Віталій Бутенко.

У прес-службі нагадують, що ДТЕК уже імпортував вугілля марки "Г" в опалювальному сезоні 2016-2017 років. Тоді для покриття тимчасової нестачі ресурсу компанія закупила в Польщі 137 тис. тонн вугілля марки "Г".

Як повідомлялося, із США в Україну також здійснюється постачання антрациту для потреб ТЕС ПАТ "Центренерго".

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА