13:41 23.10.2017

Міненерговугілля в листопаді створить "Національну вугільну компанію"

2 хв читати
Міненерговугілля в листопаді створить "Національну вугільну компанію"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України реорганізує і зіллє державні вугільні підприємства в новостворене держпідприємство "Національна вугільна компанія" (НВК), на яке до кінця року буде переоформлено всі дозвільні документи.

Відповідна норма передбачена планом заходів на 2017 рік з реалізації Концепції реформування та розвитку вугільної промисловості на період до 2020 року, які уряд оформив розпорядженням №733 від 24 травня і зміг опублікувати у своїй газеті "Урядовий кур'єр" лише 21 жовтня.

Згідно з документом, до кінця року передбачається також оптимізувати структуру відокремлених підрозділів "Національної вугільної компанії", зокрема створити проектно-науковий центр і сервісно-технічний центр з обслуговування та ремонту обладнання, а також ліквідувати непрофільні активи, здійснити інвентаризацію наявного технологічного потенціалу вугільних підприємств і передати об'єкти соцсфери на баланс місцевих бюджетів.

Намічено, що до початку наступного року буде розроблено комплексну програму роботи вугільних підприємств із визначенням переліків перспективних і неперспективних шахт, що підлягають ліквідації.

Окрім того, план заходів передбачає внесення правок до держбюджету-2017 для виділення додатково 800 млн грн на модернізацію і технічне переоснащення шахт і 100 млн грн - на придбання засобів індивідуального та колективного захисту.

Уряд також схвалив розробку законопроекту про оподаткування підприємств вугільної галузі.

Як повідомлялося, Концепція передбачає збільшення видобутку вугілля на вугільних держпідприємствах у 2017 році до 6,3 млн тонн, у 2018 році - до 8,7 млн тонн, а в 2019 та після - понад 10 млн тонн порівняно з 5,8 млн тонн у 2016 році, 6,7 млн тонн у 2015 році і 7,8 млн тонн - у 2014 році.

Державний вугільний сектор торік отримав 2,5 млрд грн збитків від виробництва вугілля, які частково були покриті бюджетною підтримкою в 1,2 млрд грн. У 2015 році за збитків у 2,5 млрд грн бюджетна підтримка становила 1,372 млрд грн, а ще роком раніше за збитків у 5 млрд грн підтримка сягнула 4,1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА