19:57 23.10.2017

Ціни на нафту знижуються, Brent торгується біля $ 57,4 за барель

2 хв читати
Ціни на нафту знижуються, Brent торгується біля $ 57,4 за барель

Ціни на нафту еталонних марок знижуються під час торгів у понеділок. Учасників ринку турбують сигнали про можливе уповільнення темпів зростання попиту на нафту, при цьому новини про виконання умов угоди ОПЕК + і скорочення числа бурових установок в США допомагають стримати негативну динаміку.
Котирування листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 18:40 КСК зменшилися на $ 0,35 (0,61%) - до $ 57,4 за барель.
Ціни ф'ючерсних контрактів на нафту WTI на листопад на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) до цього часу знизилися на $ 0,11 (0,21%) - до $ 51,73 за барель.
Країни ОПЕК і не-ОПЕК, які беруть участь в угоді про обмеження нафтовидобутку, у вересні виконали угоду на рекордні 120%, йдеться в прес-релізі картелю за підсумками розгляду даних міністерським комітетом з моніторингу виконання угоди.
"ОПЕК демонструє хорошу дисципліну. Виробники виконують те, що намітили зробити", - вважає керуючий директор Standard Chartered Bank Пітер Го, якого цитує агентство Bloomberg. Картель разом з союзниками стабілізували ринок і продовжать докладати зусилля в цьому напрямку, вважає він.
П.Го вважає, що ОПЕК можуть продовжувати угоду від засідання до засідання. "Вони будуть оцінювати ефект від рішення скорочувати видобуток від зустрічі до зустрічі", - сказав він.
Тим часом, дані Baker Hughes вказали на скорочення числа діючих нафтовидобувних установок в США за минулий тиждень на 7 штук - до 736 установок, мінімуму з червня.
Аналітики SEB прогнозують, що в разі подальшого зменшення світових запасів нафти, котирування контрактів на найближчий місяць можуть піднятися до $ 65 за барель до Різдва. Скорочення кількості бурових установок на сланцевих родовищах в США буде також сприяти піднесенню вартості марки WTI в середньостроковій перспективі.
Як вважають аналітики Commerzbank, підвищення видобутку нафти США обмежує підйом цін на нафту, повідомляє MarketWatch.
"Ми можемо очікувати значного збільшення активності буріння в найближчі місяці, - наголошується в повідомленні банку. - У цьому випадку видобуток нафти в США може досягти рекордного обсягу і перевищити 10 млн барелів на добу в першому півріччі 2018 року. Ми вважаємо, що ціни обох марок нафти, і особливо Brent, перегріті, і очікуємо їх корекції в короткостроковій перспективі ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА