11:03 25.10.2017

JKX сформувала нову раду директорів

2 хв читати
JKX сформувала нову раду директорів

 Ханс Йочум Хорн (Hans Jochum Horn), який працював у радах директорів "Уралкалію" та "Єврохіму", увійшов до ради директорів нафтогазової компанії JKX Oil&Gas Plc з активами в Україні та Росії як незалежний невиконавчий директор й очолив її.

Згідно з повідомленням JKX на Лондонській фондовій біржі в середу, ще одним незалежним директором компанії став CEO Stevedores Yamal LLP Андрій Штирба, до цього - колишній керуючий директор Alfa Capital Partners.

Нафтогазова компанія також зазначає, що третім діючим членом ради директорів залишається колишній заступник голови Альфа-Банку (РФ) Володимир Татарчук, який заснував компанію Proxima Capital Group (PCG) - другого за величиною акціонера JKX із пакетом 19,92% статутного капіталу.

Водночас раду директорів залишили її голова Пол Остлінг (Paul Ostling), Алан Бігмен (Alan Bigman) і Берні Сучер (Bernie Sucher), про що було заявлено ще в липні.

JKX додає, що комітет з аудиту сформований з А.Штирби (голова) та Х.Й.Хорна. Виконувачем обов'язків CEO залишається призначений на цю посаду в липні директор "Полтавської газонафтової компанії" Віктор Гладун.

"Нині триває активний процес пошуку для завершення формування ради директорів, щоб він відповідав Кодексу корпоративного управління Великої Британії", - йдеться в повідомленні.

Х.Й.Хорн, чиї слова наведено в прес-релізі, зазначив, що JKX є бізнесом зі значним потенціалом. Він вбачає своїм пріоритетом завершення формування ради директорів, створення команди, яка змогла б реалізувати цей потенціал.

Найбільшими акціонерами JKX, згідно з інформацією на її сайті, є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова - 27,47% акцій, Proxima Capital Group - 19,92%, Neptune Invest & Finance Corp - 12,95% Keyhall Holding - 11,42%, Interneft Ltd. - 6,6%.

У липні 2017 року збори акціонерів відхилили пропозицію Eclairs Group Ltd. з призначення до ради директорів JKX Михайла Бакуненка: за нього проголосували власники лише 45,2% акцій.

Як повідомлялося, JKX у січні-червні 2017 року скоротила чистий збиток на

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА