16:50 25.10.2017

"Енергоатом" і Toshiba підписали меморандум про взаєморозуміння і розвиток співпраці з модернізації українських АЕС

2 хв читати
"Енергоатом" і Toshiba підписали меморандум про взаєморозуміння і розвиток співпраці з модернізації українських АЕС

Держпідприємство "НАЕК" Енергоатом "і японська Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation підписали меморандум про взаєморозуміння в ядерно-енергетичній галузі для розвитку співробітництва з питань модернізації турбогенераторного обладнання атомних електростанцій України.

За даними прес-служби, документ про співпрацю в питаннях підвищення потужності, ефективності та безпеки енергоблоків АЕС шляхом модернізації турбінного устаткування підписано 25 жовтня в Києві президентом "Енергоатома" Юрієм Недашковським і віце-президентом Toshiba ESSC Горо Янасе.

"Ми переконані, що наша спільна робота буде не лише сприятиме підвищенню потужності турбогенераторів АЕС України, а й надасть додаткового імпульсу для розвитку вітчизняних технологій для атомних електростанцій", - наводяться в повідомленні слова глави НАЕК.

"Ми впевнені, що встановлення взаємовигідних відносин між нашими компаніями надасть можливість "Енергоатому" досягти модернізації АЕС, збільшення потужності і стабільних поставок електроенергії, а компанії Toshiba розширити свій бізнес із постачання ядерного устаткування для українського флоту атомних енергоблоків і сприяти досягненню цілей "Енергоатому", - зазначив Г.Янасе.

Під час зустрічі було досягнуто домовленість про формування керівного комітету, до складу якого увійдуть два співголови (по одному представнику від кожної сторони) і члени комітету. Члени комітету координуватимуть всі питання співпраці в рамках цього меморандуму, а також розроблятимуть на підставі цієї співпраці відповідні комерційні угоди (або низку угод), наприклад, угоду про постачання обладнання.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА