13:43 30.10.2017

Порошенко затвердив зміни до Бюджетного кодексу щодо підвищення пенсій

2 хв читати
Порошенко затвердив зміни до Бюджетного кодексу щодо підвищення пенсій

Президент України Петро Порошенко підписав закон №2150-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій", який парламент прийняв за основу і в цілому 3 жовтня.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави в понеділок, закон уточнює перелік витрат, що здійснюються на соціальний захист і соціальне забезпечення громадян із державного бюджету України та місцевих бюджетів.

Цей закон системно пов'язаний із законом №2148-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій", реалізація його норм дасть змогу визначити джерела фінансового забезпечення окремих соціальних виплат і розмежувати зазначені видатки між бюджетами. Закони №2150-VIII і №2148-VIII набувають чинності одночасно.

Як повідомлялося, 3 жовтня Верховна Рада 255 голосами підтримала відповідний законопроект №6617 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій", який уточнює перелік видатків із держбюджету на соцзахист і соцзабезпечення.

Згідно з документом, із держбюджету здійснюються видатки на компенсацію дефіциту коштів Пенсійного фонду України для фінансування виплати пенсій у солідарній системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (перевищення видатків над доходами, зокрема з урахуванням резерву коштів Пенсійного фонду України).

Із місцевих бюджетів виділяються гроші на держпрограми соцзахисту, зокрема на державну соцдопомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, в т. ч. допомога на догляд, щомісячні компенсаційні виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за інвалідом 1-ї групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку. З місцевого бюджету також виділяються кошти на тимчасову державну соцдопомогу непрацюючому, котрий досяг загального пенсійного віку, але не отримав права на пенсійну виплату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА