09:59 02.11.2017

Україна пропонує Канаді спільні проекти в літакобудуванні й освоєнні космосу - Гройсман

2 хв читати
Україна пропонує Канаді спільні проекти в літакобудуванні й освоєнні космосу - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час візиту до Канади взяв участь в українсько-канадському круглому столі з питань співробітництва в аерокосмічній галузі, де запропонував спільні проекти в літакобудуванні й освоєнні космосу, повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

"Україна пропонує Канаді об’єднати зусилля задля реалізації низки проектів в аерокосмічній галузі, зокрема щодо літакобудування, будування супутників і створення стартової платформи для космічних запусків", - цитує В.Гройсмана прес-служба Кабміну.

Під час виступу на канадсько-українському круглому столі з питань співробітництва в аерокосмічній галузі в Монреалі він наголосив, що Україна має хороші авіаційні та космічні традиції, які варто зберігати та примножувати. Водночас глава уряду відзначив труднощі у збереженні технологічної галузі, особливо в умовах гібридної війни та "фактичної втрати донедавна традиційних для України авіаринків".

"Між Україною та Канадою є великі можливості, які ми можемо використовувати в аерокосмічній сфері. Україна є космічною державою, ми маємо прекрасний досвід, науку, яка може бути дуже корисною на даному етапі поєднання нашої співпраці. Наш досвід у поєднанні з досвідом канадських партнерів може дати результат. Ми можемо розпочати нову сторінку побудови наших відносин і хочемо бути надійними партнерами", - сказав В.Гройсман.

На своїй сторінці у Facebook прем'єр-міністр нагадав про канадців українського походження, які беруть участь в освоєнні космосу.

"Перша жінка-космонавт Канади Роберта Бондар - українка за походженням. А невдовзі до екіпажу МКС приєднається канадський астронавт Джошуа Кутрик, який також має українське коріння", - написав він.

Глава уряду наголосив, що спектр можливих напрямів співпраці в аерокосмічній галузі великий: від освоєння Арктичного регіону Канади, виробництва літаків і авіаційних симуляторів мирного дослідження космосу до розвитку космічної науки.

"Український авіапром має унікальні продукти. І йдеться не лише про відомі світу літаки-транспортники Ан-124 "Руслан" та Ан-225 "Мрія". Є й унікальні транспортні літаки короткого зльоту та посадки на платформі Ан-70. Уряд готовий на прийняття всіх рішень і створення всіх умов для якісної стабільної стратегічної співпраці. Ми готові гарантувати все те, що сприятиме такому успіху", - заявив В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА