16:45 02.11.2017

Рада НБУ рекомендує уряду відходити від пасивного боргового фінансування дефіциту бюджету

2 хв читати
Рада НБУ рекомендує уряду відходити від пасивного боргового фінансування дефіциту бюджету

Рада Національного банку України (НБУ) рекомендує уряду переходити від пасивного боргового фінансування дефіциту бюджету до активного впливу на реалізацію стратегічних орієнтирів розвитку та структурної модернізації національної економіки.

Як повідомив НБУ на веб-сайті, таку рекомендацію було прийнято на засіданні Ради НБУ 31 жовтня за підсумками обговорення питання впливу політики державних запозичень і податкової політики на стан грошово-кредитної сфери України.

"Значні обсяги державних запозичень відчутно впливають на ситуацію в різних секторах економіки України, у тому числі на грошово-кредитну сферу. Тому актуальним є розроблення стратегії управління внутрішнім і зовнішнім державним і гарантованим державою боргом. Слід розпочинати перехід від пасивного боргового фінансування дефіциту бюджету до активного впливу на реалізацію стратегічних орієнтирів розвитку та структурної модернізації національної економіки. Це сприятиме перетворенню політики державних запозичень з технічного фіскального механізму на повновимірну складову макроекономічної політики", - наводить прес-служба регулятора слова голови Ради НБУ Богдана Данилишина.

Водночас, зазначив Б.Данилишин, оздоровити державні фінанси, зокрема знизити боргове навантаження і потребу проведення державних запозичень, у довгостроковій перспективі можливо виключно за умови забезпечення стійких темпів економічного зростання.

"На мою думку, в Україні вже створюються сприятливі фінансово-економічні умови для пожвавлення економічного розвитку на засадах інноваційної моделі. Зокрема, відновлюється економічне зростання, банківська система нагромадила значні обсяги ліквідності, підприємства виходять на прибуткову діяльність, маємо профіцитний (касовий) державний бюджет", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА