15:57 03.11.2017

ДП "Антонов" забезпечує продовження ресурсу літаків "Ан" іноземних компаній у рамках закріплених правилами ICAO зобов'язань розробника

3 хв читати
ДП "Антонов" забезпечує продовження ресурсу літаків "Ан" іноземних компаній у рамках закріплених правилами ICAO зобов'язань розробника

ДП "Антонов" (Київ) забезпечує підтримку льотної придатності та продовження ресурсу літаків марки "Ан" іноземних експлуатантів, зокрема транспортних Ан-124-100 "Руслан" російської "Волга-Дніпро", в рамках закріплених міжнародними авіаційними правилами ICAO зобов'язань розробника авіаційної техніки, роз'яснюють у ДП "Антонов".

У поширеній у п'ятницю у зв'язку з публікаціями ЗМІ про начебто відновлення підприємством співпраці з РФ за програмою Ан-124-100 офіційній заяві прес-служба ДП "Антонов" наголошує: невиконання зобов'язань розробника з підтримки льотної придатності повітряних суден, закріплених у додатку 8 до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію ICAO (International Civil Aviation Organization) і в правилах ICAO щодо льотної придатності, призведе до застосування відповідних міжнародних санкцій до ДП "Антонов" і України.

Як уточнюють у ДП, зокрема, йдеться про можливу заборону міжнародних польотів літаків марки "Ан", зокрема й літаків українських компаній, а також до передання функцій розробника літаків сімейства "Ан" іншим органам, уповноваженим країною-експлуатантом повітряних суден.

"Невиконання ДП "Антонов" своїх прямих обов'язків підтримувати цивільні літаки марки "Ан" призведе до втрат ліцензій розробника, дозволів на авіаперевезення, а також ринків", - акцентує прес-служба.

При цьому в заяві уточнюється, що роботи з оцінки технічного стану літака Ан-124-100 "Руслан" ТОВ "Авіакомпанія "Волга-Дніпро" українське підприємство забезпечує на договірній основі в рамках міжвідомчого узгодження з уповноваженими міністерствами та відомствами України й відповідно до листа-роз'яснення Держекспортконтролю України.

"Зазначений літак (транспортні літаки Ан-124 "Руслан" російської "Волги-Дніпро" - ІФ) має свідоцтво про реєстрацію цивільного повітряного судна і може використовуватися тільки з метою забезпечення потреб громадян та економіки", - уточнює прес-служба.

У ДП "Антонов" також акцентують, що російське ТОВ "Авіакомпанія "Волга-Дніпро" не входить до переліку компаній, щодо яких, згідно з рішенням РНБОУ, застосовуються санкції України.

"Отже, ДП "Антонов" як розробник авіаційної техніки діє відповідно до чинного законодавства України та міжнародних авіаційних правил", - наголошується в заяві.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

Як повідомлялося, в 2014 році Україна припинила експорт до РФ товарів військового та подвійного призначення у зв'язку з російською агресією і анексією РФ Криму. Заборону на ВТС з РФ, зокрема на постачання продукції подвійного призначення, закріплено указом президента України №691/2014 від 27 серпня 2014 року, що вводить у дію рішення РНБО України від 27 серпня. Уряд України у травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року. В серпні того ж року уряд денонсував міжурядову угоду з РФ про виробничу та науково-технічну кооперацію підприємств оборонної промисловості від 1993 року. В серпні 2017 року уряд розірвав міжурядову угоду з РФ від 2003 року про взаємодію при експорті військової продукції до третіх країн.

У п'ятницю російське видання "Коммерсантъ" повідомило про нібито підготовлюване відновлення співпраці між Україною і РФ за програмою Ан-124-100 "Руслан" із посиланням на "закриті переговори" між ДП "Антонов" і "Волга-Дніпро" щодо продовження льотної придатності російських транспортників. Публікацію широко розтиражували медіа України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА