20:54 03.11.2017

Грузія розвиває бальнеологічні курорти, чекає на медтуристів

2 хв читати
Грузія розвиває бальнеологічні курорти, чекає на медтуристів

Грузія розвиває бальнеологічні курорти, пропонуючи медичним туристам спеціальні програми лікування та реабілітації, повідомив надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Гела Думбадзе.

"Ми багато уваги приділяємо розвитку медичного туризму. МОЗ Грузії разом із Державною адміністрацією туризму працюють у цьому напрямі. В нас наразі активно відбувається реконструкція різних санаторіїв і джерел мінеральних вод, відомих іще з часів СРСР. Ці об'єкти потребують оновлення, адже туди йде великий потік туристів. Медичний туризм у Грузії має величезний потенціал", - сказав він на засіданні Туристичного прес-клубу в Києві в четвер.

Г.Думбадзе зазначив, що медичних туристів приваблюють можливості традиційного та нетрадиційного лікування на грузинських курортах.

У свою чергу представник Національного агентства туризму Грузії Дар’я Холодиліна зазначила, що на сьогодні Грузію відвідують переважно медичні туристи з Казахстану, Азербайджану, ОАЕ, Ізраїлю.

"З України не дуже багато медичних туристів. Україна знає про "Боржомі", але поки що українці їдуть до інших бальнеологічних курортів", - сказала Холодиліна.

Водночас вона наголосила, що на бальнеологічних курортах Грузії великий розвиток мають проекти державно-приватного партнерства.

"У сфері медичного туризму досить розвинене ДПП: Мінінфраструктури Грузії будує дороги, ми розвиваємо туристичні маршрути, а приватний капітал інвестує в готелі та інфраструктуру. Це дуже цікаво", - зазначила вона.

Як повідомлялося, туристичний потік з України до Грузії за підсумками січня-вересня 2017 року зріс на 13% порівняно з аналогічним періодом 2018 року - до 156 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА