17:29 06.11.2017

Ухвалення закону про приватизацію надать можливість прозоро продати близько 1 тис. держпідприємств

1 хв читати
Ухвалення закону про приватизацію надать можливість прозоро продати близько 1 тис. держпідприємств

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман очікує, що народні депутати найближчими тижнями підтримають законопроект про приватизацію, що надасть можливість прозоро продати близько тисячі державних підприємств.

"Я розраховую на спільну підтримку народних депутатів і фракцій найближчими двома тижнями. Перш за все, є можливість ухвалити найважливіший законопроект про приватизацію", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За словами прем'єра, більшість держпідприємств в Україні є збитковими: лише за 2016 рік збиток 89 із 100 найбільших держпідприємств становив 9,5 млрд грн. "Тобто, у кишенях чиновників щохвилини зникало близько трьох середніх зарплат українців", - зазначив прем'єр.

"Прозора процедура продажу надать можливість передати близько тисячі держпідприємств більш ефективному власнику. Стратегічний інвестор зможе модернізувати виробництво та створити додаткові робочі місця", - написав В.Гройсман.

Крім того, прем'єр очікує позитивного рішення Верховної Ради ще стосовно двох важливих законопроектів: щодо профілактики корупції в держзакупівлях і про посилення антимонопольного законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА