19:07 07.11.2017

СПГ в Азії подорожчав до максимуму за 10 місяців на тлі попиту в Індії і Китаї

2 хв читати
СПГ в Азії подорожчав до максимуму за 10 місяців на тлі попиту в Індії і Китаї

Спотова ціна скрапленого природного газу (СПГ) в Азії у вівторок піднялася до найвищих позначок за 10 місяців завдяки попиту в Індії і Китаї перед початком зими в Північній півкулі, пише Financial Times.
Індекс Japan-Korea Marker (JKM), що розраховується S & P Global Platts, 7 листопада досягав $ 9,35 за 1 млн британських теплових одиниць (BTU) і був майже на третину вище, ніж в листопаді 2016 року.
Китай прагне замінити значну частку вугільної генерації природним газом, щоб вирішити частину екологічних проблем. Індія в цьому році зіткнулася з дефіцитом вугілля, який створив додатковий попит на СПГ.
"Зазвичай в цей період спостерігається затишшя,"боковик" між літом і зимою, але цієї осені ми спостерігаємо сплеск попиту в Азії", - прокоментував гендиректор оператора газовозів GasLog Пол Воган.
Очікування дефіциту пропозиції в зимові місяці посилюються, що підстьобує зростання цін на газ, відзначають аналітики Wood Mackenzie.
China National Petroleum Corporation (CNPC) за дорученням китайської влади працює над заходами щодо захисту внутрішнього газового ринку, в тому числі створюються схеми пріоритетного газопостачання, в яких перевага віддається потребам опалення, а не промисловості.
Минулого літа попит на природний газ в Китаї був на 30% вище, ніж в минулому році. Споживання газу з початку 2017 року на 18% перевищує рівень за той же період минулого року, в результаті чого КНР була змушена наростити імпорт СПГ, пишуть аналітики RBC.
При цьому Китаю не вистачає місткості газосховищ, і холодна зима може призвести до істотного зростання спотових цін на СПГ з поточного, вже завищеного рівня.
Раніше на цьому тижні віце-президент Total з трейдингу Жан-П'єр Матей відзначав, що вартість нафти перестає бути бенчмарком для ціни СПГ, яка все більшою мірою орієнтується на спотові ціни в Азії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА