17:52 13.11.2017

"Нафтогаз" шукає юркомпанії для проведення своєї реструктуризації

2 хв читати
"Нафтогаз" шукає юркомпанії для проведення своєї реструктуризації

НАК "Нафтогаз України" оголосив тендер на надання юридичних послуг, пов'язаних із реструктуризацією щодо відділення оператора газотранспортної системи (ГТС).

Згідно з повідомленням у системі ProZorro, очікувана вартість закупівлі юридичних послуг становить 65 млн 522,31 тис. грн (з ПДВ). Тендерне забезпечення - 1,965 млн грн.

Пропозиції приймаються до 8 грудня 2017 року, аукціон заплановано на 15 січня 2018 року. Термін надання послуг - до 31 грудня 2020 року.

Відповідно до тендерної документації, має бути виконаний юридичний аналіз відповідності обраного способу відділення діяльності з транспортування газу до вимог законодавства ЄС і України щодо незалежності оператора ГТС.

Послуги також включають надання порад і рекомендацій у процесі відділення діяльності з транспортування для успішної сертифікації майбутнього оператора відповідно до вимог Третього енергопакета і підготовку необхідних документів.

В обов'язки переможця тендера також входить надання рекомендацій про оптимальний спосіб передання майбутнього оператора майна, контрактів, IT-систем, дозвільних документів та працівників з точки зору юридичних наслідків для НАК і перспективи залучення партнера до управління ГТС.

Крім того, переможець тендера братиме участь у юридичному супроводі переговорів із потенційними партнерами ГТС тощо.

Як повідомлялося, на думку глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, Україна має вийти з конкретною пропозицією щодо залучення європейського партнера до управління своєю ГТС вже на початку 2018 року. За його словами, потенційні учасники консорціуму з управління ГТС України хочуть повністю контролювати її роботу.

Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема до країн Європи - 142,5 млрд куб. м, Молдови - 3,5 млрд куб. м.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА