14:32 14.11.2017

Україна готує модернізацію Ан-70 у рамках нової міжнародної кооперації

2 хв читати
Україна готує модернізацію Ан-70 у рамках нової міжнародної кооперації

 Україна готує програму модернізації військово-транспортного Ан-70 максимальною вантажопідйомністю 47 тонн у рамках нової міжнародної кооперації за участю Саудівської Аравії, ОАЕ і Туреччини.

Як повідомила у вівторок прес-служба держконцерну "Укроборонпром", плани щодо співпраці в програмі Ан-70 стали однією з тем переговорів сторін під час міжнародної авіакосмічної Dubai Airshow-2017, що проходить 12-16 листопада у Дубаї (ОАЕ).

"Компанії з Королівства Саудівська Аравія, Об'єднаних Арабських Еміратів та Туреччини заявили про готовність узяти участь у модернізації літака", - йдеться в повідомленні.

Заходи програми модернізації передбачають оснащення транспортника новою авіоникою, а також забезпечення імпортозаміщення російських комплектувальних.

"У рамках модернізації заплановано розширити унікальні характеристики літака, передусім завдяки передовим цифровим системам", - уточнює прес-служба.

Як нагадують у дежконцерні, в 2015 році Ан-70 прийнято на озброєння ЗСУ і модернізація транспортника розглядається серед заходів щодо підвищення мобільності та боєздатності української військово-транспортної авіації (ВТА).

Як повідомлялося, розроблений в ДП "Антонов" (Київ) Ан-70 короткого зльоту і посадки максимальною вантажопідйомністю 47 тонн, за оцінками експертів, за своїми характеристиками перевершує аналоги, зокрема й європейський літак А400М, порівняно з яким у нього удвічі нижча вартість покупки та експлуатації. Уніфікована під вимоги НАТО версія Ан-70 Ан-7Х отримала високі оцінки фахівців і розглядалася на певному етапі як базовий варіант нового європейського середнього транспортника. Сьогодні Україна пропонує зарубіжним партнерам, зокрема й західним, співпрацю із розвитку програми Ан-70.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків самого широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

Dubai Air Show, що проводиться щодва роки, з 1989 року за підтримки уряду та Збройних сил ОАЕ, та триває 12-16 листопада в ОАЕ, є наймасштабнішим у Близькосхідному регіоні і найбільш динамічним у розвитку міжнародним авіакосмічної салоном в світі. Серед профілів виставки: громадянська та військова авіація, електронні системи контролю та управління рухом, космічні технології та супутниковий зв'язок, оборонні системи.

Україна презентує на Dubai Air Show-2017 середній транспортний Ан-70 і побудований за замовленням Саудівській Аравії літак-демонстратор нового багатоцільового Ан-132- Ан-132D.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА