14:45 14.11.2017

Україна і Саудівська Аравія починають формування кооперації серійного виробництва нового транспортного Ан-132

2 хв читати
Україна і Саудівська Аравія починають формування кооперації серійного виробництва нового транспортного Ан-132

Україна і Саудівська Аравія переходять до нового етапу співробітництва за програмою створення нового транспортного Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн розробки ДП "Антонов" (Київ) і вже найближчим часом розпочнуть формування програми кооперації серійного виробництва літака.

Як повідомила у вівторок прес-служба держконцерну "Укроборонпром", відповідну домовленість між ДП "Антонов" і саудівською Taqnia Aeronautics досягнуто за підсумками переговорів сторін на міжнародній авіакосмічній Dubai Airshow-2017, що триває 12-16 листопада в Дубаї (ОАЕ).

Згідно з повідомленням, під час виставки сторони досягнули домовленості щодо формування коопераційної схеми серійного виробництва Ан-132, а також створення навчального центру "Антонов-Академія" для підготовки техніків, інженерів, робітників, які працюватимуть на серійному заводі в Саудівській Аравії.

Багатоцільовий Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн - модифікація легкого транспортного Ан-32, що має замінити на ринку Ан-32 і Ан-26. Програма Ан-132 реалізується ДП "Антонов" у рамках укладеної у квітні 2015 року угоди про кооперацію з саудівськими King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) і Taqnia Aeronautics Co. Літак будують у рамках міжнародної кооперації за участю провідних західних виробників: канадських Pratt&Whitney Canada і CMC Electronics, американської Honeywell, французької Liebherr, британської Dowty Propellers.

Збірку з демонстраційним зразком Ан-132 на потужностях ДП "Антонов" завершено в грудні 2016 року. У березні 2017 року літак піднято в повітря, на початку листопада в Саудівській Аравії відбувся показ літака-демонстратора потенційним саудівським замовникам.

Під час Le Bourget-2015 року, саудівська Taqnia, ДП "Антонов", УкрНДІАТ, "Алтіс Холдинг (всі Україна) і Broetje-Automation (Німеччина) підписали протокол про наміри із проектування і будівництва авіаційного заводу в Саудівській Аравії.

За попередніми оцінками, внутрішню потребу саудівського замовника та його силових структур у багатоцільовому Ан-132 і його модифікації оцінюють у близько 80 машин. Потреба ринку в новому Ан-132 на період до 2025 року - понад 200 машин. Літак також може бути затребуваний замовниками близькосхідного регіону.

У рамках міжнародної оборонної виставки IDEF-2017 у Стамбулі (Туреччина) в травні, "Укроборонпром", саудівська Taqnia Aeronautics і турецька Havelsan закріпили підписанням меморандуму плани співпраці зі створення на базі Ан-132 модифікації для несення морської патрульної служби.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА