15:49 14.11.2017

Кредитна лінія "Нафтогазу" на закупівлю газу залишається в силі - Світовий банк

2 хв читати
Кредитна лінія "Нафтогазу" на закупівлю газу залишається в силі - Світовий банк

НАК "Нафтогаз України" зможе і надалі користуватися відновлювальною кредитною лінією на $500 млн під гарантії Світового банку (СБ) для закупівлі природного газу, необхідного для проходження опалювального сезону, повідомила регіональний директор СБ із питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

"Минулого року ми надали кошти у вигляді гарантій на закупівлю газу. Мета гарантій - підтримати закупівлю газу на зимовий період. Це відновлювальна лінія, і у нас немає необхідності закривати її", - сказала вона на прес-конференції в Києві у вівторок.

"Ми вважаємо за необхідне забезпечити поставку газу і диверсифікувати поставки газу до України", - додала С.Кахконен.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 30 грудня 2016 року підписав кредитну угоду з Citi і Deutsche Bank на отримання деномінованої в євро відновлюваної кредитної лінії для закупівлі газу в сумі, еквівалентній $ 500 млн.

Кредитна лінія забезпечується гарантією СБ, що, в свою чергу, забезпечується державною гарантією у рамках формування енергетичного фонду згідно з постановою №876 Кабінету міністрів від 30 листопада 2016 року.

Дія кредитної лінії становить чотири роки: два - на закупівлю газу, два - на погашення кредиту. Згідно з умовами фінансування за цією кредитною лінією, "Нафтогаз України" надалі купуватиме газ за чинними контрактами, змінивши форму оплати. Підтвердженням оплати після поставки для постачальників стануть акредитиви, які випускатимуться Citi і Deutsche Bank і при здійсненні оплати перетворюватимуться на кредити. "Нафтогаз України" здійснюватиме погашення цих кредитів протягом 12 місяців з моменту їх надання. СБ гарантує повернення цих кредитів міжнародним комерційним банкам.

НАК зможе скористатися цією кредитною лінією для закупівлі газу як на західному, так і на східному напрямку. Відповідні рішення прийматимуть на основі конкурентоспроможності пропозицій на поставку газу.

У 2015 році "Нафтогаз України" отримав поновлювану кредитну лінію на $300 млн від ЄБРР на закупівлю газу в європейських постачальників. Воночас представники ЄБРР кілька разів вказували, що уповільнення анбандлінгу і проблеми з корпоративним управлінням НАК можуть привести до зупинки цього фінансування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА