20:18 14.11.2017

Рада попередньо схвалила зростання тютюнових акцизів на 29,7% та індексацію екоподатку і ренти на 11,2-16,8% для Держбюджету-2018

2 хв читати
Рада попередньо схвалила зростання тютюнових акцизів на 29,7% та індексацію екоподатку і ренти на 11,2-16,8% для Держбюджету-2018

Верховна Рада прийняла в першому читанні правки до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році, що передбачає збільшення акцизів на тютюнові вироби на 29,7%, ставок екологічного податку на 11,2%, рентної плати (крім видобутку корисних копалин) - на 16,8%.
Як передає кореспондент агентства, за відповідний законопроект №6776-д у вівторок проголосувало 260 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, індексація відповідає прогнозному зростанню індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції.
Законопроектом передбачається поступове до 2025 року підвищення специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного податкового зобов'язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів, а саме в 2018 році - на 29,7%, а в наступні роки - на 20% до рівня, еквівалентного EUR90 євро за 1 тис. шт.
Відзначається, що нині мінімальне податкове зобов'язання для сигарет в Україні становить EUR20 (596,05 грн) за 1 тис. шт.
У документі вказується, що прийняття законопроекту дозволить збільшити надходження до бюджету України, зокрема, загальні надходження від впровадження норм цього законопроекту в 2018 році складуть 12,46 млрд грн, з яких за рахунок акцизів на тютюн - 11,74 млрд грн.
У той же час депутати відмовилися від пропозиції уряду про збільшення акцизів на алкоголь і пиво і ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом з урахуванням того, що за останні роки ці ставки вже багато разів підвищувалися, а в 2018 році передбачається надходження ще 6,3 млрд грн від конкурсів з продажу ліцензій на зв'язок 4G.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА