09:55 15.11.2017

Pegasus Airlines розглядає можливість створення "дочки" в Україні

2 хв читати
Pegasus Airlines розглядає можливість створення "дочки" в Україні

Турецька авіакомпанія Pegasus Airlines розглядає можливість створення дочірньої компанії в Україні і може також збільшити своє замовлення для Airbus A321neo, повідомив в інтерв'ю Forbes директор із продажу та планування мережі перевізника Емре Пекесан.

За його словами, керівництво компанії провело переговори з міністром інфраструктури України в Києві про можливе спільне підприємство, що належатиме більшості українських інвесторів, і працюватиме під ліцензією на діяльність в Україні.

"Україна дійсно недостатньо обслуговується ринком. Лише один перевізник дуже активний, це МАУ. Це величезна країна, з великим населенням, що розташована в центрі регіону, зі зростанням ВВП. Ця країна цікава", - зазначив він.

Е.Пекесен додав, що Україна є однією з кількох країн у списку, що розглядається керівництвом.

Інформацію про можливе відкриття "дочки" авіаперевізника побічно підтвердив і міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"2018 - небо України буде іншим - і не лише Pegasus", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

"На сьогоднішній день в Україні є досвід роботи дочірньої турецької авіакомпанії – це "Атласджет Україна". Однак вона виконує лише кілька рейсів з українських міст до Стамбула.

Pegasus - провідна лоу-кост авіакомпанія в Туреччині, що забезпечує польоти point-to-point на коротких і середніх маршрутах і націлена на створення широкої мережі рейсів.

Pegasus Hava Tasimaciligi A.S. була заснована в 1990 році як спільне підприємство, коли Aer Lingus Group, Silkar Yatırım ve Insaat Organizasyonu A.S. і Net Holding A.S., уклали комерційну угоду з двома літаками.

Після придбання в 2005 році компанією Esas Holding A.S. належній Севкету Сабанчі і його сім'ї, Pegasus почав регулярні внутрішні рейси в листопаді того ж року і став четвертим серед авіакомпаній, що діють у Туреччині.

Компанія Pegasus в січні-вересні отримала валовий прибуток у розмірі 763 млн турецьких лір, що в 2,5 рази вище, ніж за аналогічний період 2016 року.

Про конкретні терміни реєстрації компанії в Україні або реєстрації літаків наразі не повідомлялося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА