08:07 16.11.2017

Європарламент схвалив нові антидемпінгові правила

2 хв читати
Європарламент схвалив нові антидемпінгові правила

Європарламент схвалив в середу нові антидемпінгові правила заради захисту робочих місць і промислового виробництва в ЄС.

У резолюції асамблеї ЄС зазначено, що вони покликані "посилити захист європейської торгівлі від демпінгового імпорту", додати до наявних правил соціальні та екологічні критерії, звільнити європейські компанії від зайвого бюрократичного пресингу, підтримати малі та середні підприємства.

Резолюція передбачає більш жорсткі правила ЄС для боротьби з демпінговими і в результаті надання субсидії імпортом з третіх країн.

Вперше в світі, зазначається в комюніке Європарламенту, торговельні правила ЄС вимагатимуть від партнерів дотримуватися міжнародних соціальні та екологічні стандарти для запобігання демпінгу. Мета цього - посилити захист робочих місць і підприємств ЄС від несправедливо дешевого імпорту з третіх країн з широким втручанням держави в економіку.

За новими правилами, антидемпінгові заходи ЄС передбачатимуть особливу увагу до соціального і екологічного демпінгу.

Єврокомісія повинна відстежувати ситуацію в країнах-експортерах, а європейські компанії зможуть покладатися на її звіти при подачі скарг. Компанії країн ЄС звільняються від додаткового, понад нинішню процедуру, тягаря доведення в антидемпінгових справах. Малі та середні підприємства отримають допомогу з процедурних питань. Всі зацікавлені сторони, особливо профспілки, можуть робити внесок у прийняття рішень про заходи торговельного захисту.

Прийнявши цю резолюцію, Європарламент схвалив неофіційну угоду про нові правила, досягнуту 3 жовтня між його представниками і учасниками переговорів Ради ЄС. Угода підтримали 554 депутати, проти 48 і 80, які утрималися.

За словами доповідача Європарламенту Сальваторе Чіку (ЄНП, Італія), депутати обговорювали не тільки питання про те, чи є Китай ринковою економікою.

"Головне питання в тому, чи може і чи повинна торгова система ЄС формувати рівні для всіх правила і чи можуть ці правила забезпечити однакові для всіх можливості. Відповідь - так, тому що нам потрібна справедлива і чесна конкуренція", - сказав С.Чіку.

Нові правила набудуть чинності після того, як Рада ЄС офіційно схвалить їх і вони будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС.

Європейська економіка з великими труднощами конкурує з викидними імпортом з третіх країн, які мають надлишкові виробничі потужності і де держави субсидують економіку. Головним чином, ідеться про виробництво сталі, алюмінію, велосипедів, цементу, хімікатів, кераміки, скла, паперу і сонячних панелей.

Нові правила дозволять ЄС реагувати на несумлінну торговельну практику, захищаючись від імпорту, не заснованого на ринкових цінах через державне втручання.

Депутати Європарламенту ведуть також переговори про оновлення "інструментів торговельного захисту" ЄС з прицілом на підвищення мит на демпінговий або субсидований імпорт з країн, в яких немає широкого втручання держав в економіку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА