14:05 16.11.2017

АМКУ розпочав розслідування концентрації "Сан ІнБев Україна" і "Ефес Україна"

2 хв читати

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав розгляд справи концентрації з придбання ПАТ "Сан ІнБев Україна" (Київ) активів, переважно торгових активів і торгових марок, ПрАТ "Ефес Україна" (Донецьк).

Відповідну інформацію опубліковано на сайті відомства.

Компанія "Сан ІнБев Україна" є одним з лідерів пивоварного ринку України, займаючи 30% українського ринку пива. Їй належать Чернігівський, Харківський і Миколаївський заводи. Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: BUD, Corona Extra, Stella Artois; міжнародних ТМ: Corona, Staropramen, TALLER, Hoegaarden, Leffe, Löwenbräu, Franziskaner, Spaten, Beck's, а також локальних ТМ: "Чернігівське", "Рогань", "Янтар", "Жигулівське".

Компанії Efes в Україні належить пивоварний завод у Донецьку, який наразі розташований на непідконтрольній Україні території. На сайті компанії зазначено, що вона втратила контроль над цими потужностями з 1 лютого 2017 року.

У серпні 2017 року найбільший світовий пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) зі штаб-квартирою в Бельгії, і найбільша пивоварна компанія Туреччини Anadolu Efes (Efes) уклали угоду про наміри щодо об'єднання свого бізнесу на території Росії та України у рівних частках.

Передбачається, що угоду може бути закрито до кінця першого півріччя 2018 року. Всі зміни вступлять в силу після закриття угоди, до цього моменту AB InBev і Anadolu Efes продовжувати працювати як незалежні бізнеси.

Це рішення є наслідком угоди про злиття AB InBev і SABMiller, яка завершилася в жовтні 2016 року, після чого AB InBev отримала 24% акцій Anadolu Efes.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА