13:58 17.11.2017

Туск закликає країни-члени швидко ухвалити поправки для регулювання "Північного потоку 2"

2 хв читати
Туск закликає країни-члени швидко ухвалити поправки для регулювання "Північного потоку 2"

Голова Євроради Дональд Туск закликав країни-члени оперативно прийняти рішення про поширення європейського законодавства на російський проект "Північний потік 2", повідомляє The Financial Times.

У листі, направленому главам 28 країн-членів, Д.Туск вказує, що "час спливає", і закликає країни підтримати поправку до директиви ЄС, щоб вона поширювалася і на проекти з імпорту природного газу.

На початку листопада Єврокомісія (ЄК) запропонувала з метою "покращення функціонування внутрішнього енергетичного ринку ЄС і зміцнення солідарності між державами-членами" внести поправки до директиви ЄС щодо газу. ЄК пропонує Європарламенту і Раді ЄС ухвалити поправки за прискореною процедурою.

"Ми хочемо, щоб такий важливий проект, як цей газопровід ("Північний потік 2"), не існував в (юридичній) порожнечі або не існував лише на основі російського права. І в зв'язку з цим ми запитали у Ради ЄС мандат на переговори з російською Федерацією, щоб вирішити, як законодавство (ЄС) може бути дотримано щодо цього газопроводу", - сказав заступник голови ЄК з Енергетичного союзу Марош Шефчович.

При цьому Європейська комісія не вбачає необхідності для ЄС у новій імпортній інфраструктурі масштабу газопроводу "Північний потік 2" після 2020 року, зазначалося в інформаційних матеріалах, поширних у Брюсселі з нагоди запропонованої ЄК поправки до газової директиви. Це пояснюють в ЄК " добре розвиненими імпортними інфраструктурами і очікуваною конкурентоспроможністю поставок СПГ" до кінця десятиліття.

Єврокомісія зазначає, що її стратегія диверсифікації розвивається навколо таких пріоритетів, як реалізація Південного газового коридору, розвиток центру скрапленого газу в Середземному морі та сприяння розвитку використання СПГ у відповідності зі стратегією, прийнятою ЄК в лютому 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА