16:34 17.11.2017

ЄБРР може виділити EUR100 млн на муніципальні проекти енергозбереження в Україні

2 хв читати
ЄБРР може виділити EUR100 млн на муніципальні проекти енергозбереження в Україні

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може заснувати Ukraine Public Sector Energy Efficiency Framework (PSEEF) на загальну суму EUR100 млн для надання кредитів муніципальним компаніям з енергоменеджменту під місцеві гарантії.

Як зазначено в повідомленні банку в п'ятницю, рада його директорів планує розглянути відповідний проект 13 грудня цього року.

Передбачається, що отримані кошти муніципальні компанії спрямовуватимуть на фінансування енергозбережних покращень у громадських будівлях та інфраструктурі вуличного освітлення.

Загальна вартість проекту, згідно з документом, становить EUR125 млн.

Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО), що охоплює технічну, екологічну та соціальну експертизу муніципальних компаній енергоменеджменту і міст на етапі до підписання проектів, та яке оцінюється в середньому в EUR0,2 млн на рік, надасть уряд Швеції. Він також додатково виділить EUR1,25 млн технічної допомоги на етапі після підписання проектів.

ЄБРР зазначає, що перший подібний PSEEF-проект планується реалізувати в Кременчуці. Його також винесено на засідання ради директорів 13 грудня. Передбачається, що банк виділить EUR6 млн кредиту комунальному підприємству "Кременчуцька муніципальна енергосервісна компанія" для енергозбережних проектів у 38 дитячих садках, 23 школах і п'яти лікарнях. Очікується, що це дасть змогу скоротити до 50% витрат енергії, знизити щорічне її споживання приблизно на 20 тис. МВт-год, а також викиди вуглекислого газу в атмосферу на 5,3 тис. тонн.

Цей кредит буде підтриманий пільговим кредитом на EUR1,5 млн від Clean Technology Fund (CTF) і грантом на EUR1,5 млн від EBRD Shareholder Special Fund (SSF). У свою чергу Кременчук надасть гарантії за цими кредитами. Додаткову технічну допомогу в EUR0,5 млн надасть SIDA-EBRD Ukraine Energy Efficiency and Environment Cooperation Fund (SWUK).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА