08:39 21.11.2017

Курс біткойна перевищив $ 8250

2 хв читати
Курс біткойна перевищив $ 8250

Курс біткойна, що подолав у минулі вихідні позначку в $ 8000, продовжив бити рекорди, пише MarketWatch. Згідно з даними CoinDesk.com, в понеділок курс криптовалюти збільшився на 2,8%, піднявшись до позначки в $ 8255,2.

Біткойн подорожчав більш ніж на 700% з кінця минулого року. За минулий тиждень курс криптовалюти підскочив на 17% завдяки тому, що очікуваний поділ блокчейна біткойна на два ланцюги (хардфорк) не відбувся.

Подальше зростання курсу біткойнів аналітики пов'язують зі збільшенням інтересу до криптовалюти з боку інституційних інвесторів після оголошення біржовим оператором CME про плани запуску ф'ючерсів на біткойн вже в грудні.

Окрім того, платіжна система Square Cash минулого тижня повідомила, що "невелике число" її користувачів зможуть купувати біткойни безпосередньо з програми системи для смартфонів. "Ми впевнені, що криптовалюта може серйозно вплинути на здатність приватних осіб брати участь в глобальній фінансовій системі, і ми раді дізнатися більше про це", - йдеться в заяві Square.

Минулого тижня голова ради директорів Square Джек Дорсі, який також є головним виконавчим директором Twitter, заявив, що хотів би, щоб "не тільки Square, але і Twitter, звертали увагу на такі технології, як блокчейн і криптовалюта".

Тим часом, визнані експерти фінансової галузі продовжують висловлюватися про біткойни і весь ринок криптовалюти, як про "бульбашку". Професор економіки Єльського університету і володар Нобелівської премії Роберт Шиллер заявив у вересні, що біткойн зараз є "найкращим прикладом ринкової бульбашки".
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА