13:06 22.11.2017

Гройсман доручив Мінінфраструктури невідкладно вирішити проблему автомобільних перевезень до Польщі

2 хв читати
Гройсман доручив Мінінфраструктури невідкладно вирішити проблему автомобільних перевезень до Польщі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури України невідкладно вирішити проблему українсько-польських автомобільних перевезень, зокрема, брак договорів на перевезення.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", приводом для такого доручення стало звернення до прем'єра голови Федерації роботодавців України Дмитра Олійника.

"Дозвольте звернутися від українського бізнесу про ситуацію на українсько-польському кордоні. Справа в тому, що український бізнес, який виробив конкурентну продукцію, не може її поставити до країн ЄС, немає дозволів на перевезення", - сказав він.

Д.Олійник додав, що такі проблеми були і з іншими країнами, але проблема з Польщею стає катастрофою.

"Володимир Борисович, зберіть бізнес, Міністерство інфраструктури, щоб знайти відповіді на ці запитання", - звернувся він до прем'єра.

В.Гройсман, в свою чергу, звернувся до глави Мінінфраструктури Володимира Омеляна з проханням зайнятися цим питанням і до кінця тижня поінформувати про зроблене.

"Це типова ситуація багатьох років. Станом на сьогодні, після переговорів з польською стороною, надано додаткових 10 тис. Дозволів, які були використані, вчора отримали підтвердження, що дадуть ще 6 тис. дозволів, з яких 3 тис. максимально дефіцитних "Євро- 3", - відповів В.Омелян.

Міністр висловив сподівання, що з цією кількістю вдасться "дотягнути" до кінця року, проте наголосив, що в цьому питанні потрібна підтримка і уряду і Міністерства закордонних справ в тому, що ринок автоперевезень має бути максимально лібералізований.

"Я не проти, але для мене національний виробник, який виробляє, експортує продукт, в пріоритеті номер один. І якщо бізнес говорить, що є проблема, то займіться цим системно і вирішить проблему. Все що потрібно від уряду і прем'єра у вас вже є", - відповів В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млрд

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА