16:12 22.11.2017

Кабмін схвалив перетворення "Укренерго" з ДП у приватне АТ

1 хв читати
Кабмін схвалив перетворення "Укренерго" з ДП у приватне АТ

Кабінет Міністрів України схвалив перетворення державного підприємства "НЕК "Укренерго" в приватне акціонерне товариство (ПрАТ), 100% акцій якого належать державі.

Згідно з ухваленим на засіданні уряду в середу розпорядженням, усе майно, що перебуває на балансі ДП та забезпечує цілісність об'єднаної енергосистеми (ОЕС) України, диспетчерське управління, магістральні та міждержавні мережі, закріплюється за ПрАТ і не підлягає відчуженню.

Згідно з наказом МЕРТ №741 від 22 травня 2017 року, перетворення НЕК має бути здійснене у двотижневий термін після ухвалення цього розпорядження Кабміном.

Як повідомлялося, підписаний у середині вересня 2017 року міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом новий статут НЕК "Укренерго" передбачає створення в компанії незалежної наглядової ради у складі семи членів, з яких чотири - незалежні.

НР планується сформувати з осіб із різною компетенцією для забезпечення максимально різноманітного досвіду та професійних навичок. За наявності двох кандидатур з однаковою компетенцією та навичками перевагу буде надано кандидату з досвідом роботи в компаніях - системних операторах передачі е/е з ENTSO-E.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА