21:03 22.11.2017

Більше половини членів Американської торгової палати в Україні вважають відчутними спрощення в оподаткуванні в 2017р

2 хв читати

Більше половини (55%) компаній-членів Американської торгової палати в Україні відзначили спрощення в системі оподаткування в 2017 році, свідчать дані опитування Палати за результатами поліпшення позицій України в рейтингу "Оподаткування-2018" (Paying Taxes).

"З огляду на поліпшення позицій України в рейтингу, Американська торгова палата в Україні опитала компанії-члени, чи відчувають вони спрощення в сплаті податків, беручи до уваги, результати за індикатором "сплата податків". Більше половини респондентів, а саме 55% опитаних відповіли, що "так", - повідомила віце-президент Американської торговельної палати в Україні Тетяна Прокопчук.

За її словами, найбільш відчутною зміною для бізнес-спільноти в поточному році стало поліпшення адміністрування податку на додану вартість (ПДВ) з моменту запуску електронного реєстру заяв на відшкодування ПДВ з 1 квітня.

"Окрім налагодження процесу відшкодування ПДВ в поточному періоді, триває робота над відшкодуванням за попередні, що сьогодні є важливим питанням для компаній-членів Палати. Варто також відзначити готовність керівництва Державної фіскальної служби України до конструктивного діалогу з бізнес-спільнотою", - додала Т. Прокопчук.

Вона також повідомила, що під час опитування представники компаній назвали кілька кроків для потенційного спрощення сплати податків, серед яких - впровадження повноцінного електронного кабінету платника податків, усунення неоднозначного тлумачення норм податкового законодавства, зокрема, через податкові консультації з Міністерством фінансів. Учасники опитування також наголосили на необхідності впровадження сервісного підходу у співпраці фіскальних органів з платниками податків.

Як повідомлялося, Україна піднялася на чотири позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business 2018 Світового банку. У той же час в рейтингу "Оподаткування-2018" (Paying Taxes), який входить до складу Doing Business 2018, Україна в порівнянні з минулим роком піднялася з 84 до 43 позиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА