08:36 23.11.2017

Вартість нафти знижується після зростання напередодні

2 хв читати
Вартість нафти знижується після зростання напередодні

Вартість нафти слабо знижується в четвер після стрибка напередодні, викликаного даними про зниження запасів палива в США.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:18 за київським часом опустилася на $ 0,17 (0,26%) - до $ 63,15 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подорожчав на $ 0,75 (1,20%) - до $ 63,32 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $ 0,14 (0,24%) - до $ 57,88 за барель. Напередодні вартість ф'ючерсу зросла на $ 1,19 (2,09%) - до $ 58,02 за барель.

Відзначається, що обсяг торгів на нафтовому ринку в четвер буде нижче звичайного через те, що в США святкується День подяки.

Як стало відомо з опублікованого в середу звіту Міненерго США, запаси нафти в країні за минулий тиждень скоротилися на 1,86 млн барелів. Зниження запасів стало першим за три тижні, що додало оптимізму ринку, хоча темпи скорочення виявилися нижче очікуваних експертами 2,1 млн барелів.

Окрім того, запаси бензину в США за підсумками тижня виросли на 44 тис. барелів, дистилятів - на 269 тис. барелів. Прогнози аналітиків передбачали підвищення запасів бензину на 1 млн барелів і скорочення запасів дистилятів на 1,8 млн барелів.

Видобуток нафти в США виріс за підсумками п'ятого тижня поспіль - на 0,14%, до 9,658 млн барелів на добу.

Також учасники ринку позитивно відреагували на новину про те, що представники шести країн ОПЕК проведуть неформальні переговори в Болівії за тиждень до чергового засідання ОПЕК + у Відні.

За словами міністра нафти Венесуели Еулохіо дель Піно, країни картелю і їх партнери можуть прийняти рішення про продовження угоди про обмеження нафтовидобутку на зустрічі у Відні, оскільки надлишки запасів нафти в світі все ще перевищують 100 млн барелів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА