16:36 23.11.2017

Четверте судно з вугіллям зі США для "Центренерго" прибуло до України

1 хв читати
Четверте судно з вугіллям зі США для "Центренерго" прибуло до України

 До морського торговельного порту "Южний" (Одеська обл.) у четвер прибула четверта партія енергетичного вугілля для потреб ТЕС ПАТ "Центренерго", повідомила прес-служба порту.

За її даними, балкер OCEAN DALIAN доправив 73 тис. тонн вугілля.

У повідомленні не зазначається марка вугілля, але "Центренерго" раніше заявляло про контракт на поставку з США лише вугілля антрацитної групи.

У прес-службі зазначають, що з початку року порт "Южний" прийняв 14 суден з імпортним енерговугілля для державних і приватних компаній країни загальним обсягом понад 900 тис. тонн. До кінця року очікується розвантаження ще кількох балкерів з вугіллям для електростанцій.

Як повідомлялося, "Центренерго" уклало з XCOAL Energy&Resources (США) контракт про постачання близько 700 тис. тонн вугілля антрацитної групи до кінця 2017 року. Ціна першої партії становитиме $113/тонна, але вона не є фіксованою і в подальшому може змінюватися, зокрема і в менший бік.

Державне підприємство "Морський торговельний порт "Южний" розташоване в незамерзаючій глибоководній акваторії порту "Южний", одного з найбільших і перспективних на Чорному морі. Спеціалізується на переробці навалочних, генеральних і тарно-штучних вантажів, що перевозяться морським, залізничним і автомобільним транспортом.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт. Державі належить 78,3% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА