10:09 24.11.2017

Скасування віз до ОАЕ для українців збільшить кількість туристів у 1,5 разу

2 хв читати
Скасування віз до ОАЕ для українців збільшить кількість туристів у 1,5 разу

 Анонсоване президентом України скасування візового режиму для українців як мінімум в 1,5 разу збільшить кількість туристів, які відвідують ОАЕ загалом та емірат Абу-Дабі, зокрема.

Такий прогноз агентству "Інтерфакс-Україна" озвучив директор офісу департаменту культури та туризму Абу-Дабі в Росії і СНД Едуард Григор'єв.

"Тепер безвізовий режим буде запроваджено і для України. Досвід показує: ці кроки дуже позитивно впливають на туристичний потік до ОАЕ, де основними драйверами зростання є відсутність бюрократичних формальностей і процедур, пов'язаних із отриманням віз, і суттєве скорочення витрат, пов'язаних із візовими зборами", - пояснив він.

Е.Григор'єв нагадав, що з грудня 2016 року влада ОАЕ здійснила лібералізацію візового режиму для перспективних туристичних ринків - Китаю і РФ, що значно збільшило турпотік з цих країн.

Як зазначив Е.Григор'єв, протягом 2015-2016 рр. спостерігалося 30-відсоткове зростання туристичного потоку з України, проте в 2017 р. він сповільнився до 5-7%.

Під час організованого туристичним оператором "TUI Ukraine" на базі готелю Bab Al Qasr (Абу-Дабі) прес-туру в Абу-Дабі був представлений туристичний потенціал цього найбільшого емірату ОАЕ.

Е.Григор'єв повідомив, що в листопаді в Абу-Дабі на о. Саадіят відкрито унікальний для всього Близького Сходу музейно-виставковий комплекс під брендом "Лувр". До його колекції увійшли експонати різних епох і цивілізацій з Центру Жоржа Помпіду, Версаля. Крім того, вівдвідувачам продемонструють картини Пікассо, Гогена, Мане, Магрітта, Белліні.

Як повідомлялося, потік українських туристів до Абу-Дабі на кінець серпня 2017 року становив 7,636 осіб, що на 5% більше, ніж на той самий період 2016 року. За підсумками поточного року очікується близько 12 тис. туристів з України до Абу-Дабі.

Найбільшому емірату - Абу-Дабі, що розташований на 80% країни, вдалося створити і розвинути туристичну інфраструктуру, сформувавши туристичні пропозиції для різних категорій споживачів. Емірат заявив про зацікавленість у відкритті та розвитку нових туристичних ринків, зокрема збільшення турпотоку з України.

За словами старшого фахівця відділу продукту і ціноутворення компанії TUI Ukraine з питань ОАЕ Андрія Кравченка, "ми з нетерпінням очікуємо скасування візового режиму, тури в ОАЕ будуть доступнішими, більша кількість українців зможе відвідати цю країну".

За його словами, очікується значне збільшення продажу за цим напрямком - як мінімум удвічі, оскільки будь-яка лібералізація візового режиму призведе до зростання туристичного потоку.

Абу-Дабі - найбільший емірат ОАЕ. Місто Абу-Дабі - столиця країни - розташований на кількох островах.

Абу-Дабі з 1958 року розвиває нафтовидобуток як центр великого нафтогазовидобувного регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА