12:15 24.11.2017

"Укроборонпром" формує промкооперацію з виробництва боєприпасів

2 хв читати
"Укроборонпром" формує промкооперацію з виробництва боєприпасів

 Державний концерн "Укроборонпром" розпочав практичну організацію галузевої промислової кооперації з виробництва боєприпасів, повідомила прес-служба держконцерну.

Згідно з повідомленням, одним з учасників кооперації виступить ДАХК "Артем", що входить до держконцерну (Київ), на потужностях якого вже розпочато організацію виробництва артилерійських боєприпасів 152-мм калібру.

У п'ятницю з можливостями боєприпасного виробництва на потужностях ДАХК "Артем" ознайомився секретар РНБО Олександр Турчинов, зазначається в повідомленні.

Згідно з раніше озвученими МЕРТ планам, організацію боєприпасну виробництва в Україні заплановано забезпечити за кількома напрямами. Серед варіантів - налагодження складального виробництва боєприпасів калібру 5,45-14,5 мм на потужностях Міноборони.

За даними заступника голови МЕРТ Юрія Бровченко, виробництво великокаліберних боєприпасів, зокрема й 155-мм калібру, заплановано забезпечити в рамках галузевої кооперації за участю підприємств "Укроборонпрому" і основних гравців української боєприпасної галузі.

"Організація боєприпасну виробництва в рамках замкненого циклу на одному підприємстві недоцільна", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вересні.

При цьому заступник міністра також заявив про готовність відомства розглядати пропозиції щодо розвитку в країні боєприпасного виробництва в рамках міжнародної кооперації за участю західних партнерів.

ДАХК "Артем" - провідне підприємство ОПК України у сфері виробництва авіаційних керованих ракет класу "повітря-повітря", автоматизованих комплексів "ГУРТ-М" для підготовки і техобслуговування авіаційних керованих засобів ураження, протитанкових керованих ракет, а також приладів і обладнання для авіаційних літальних апаратів.

В останні роки підприємство активізувало роботу із розробки та освоєння виробництва нової конкурентоспроможної оборонної продукції.

За даними компанії, система менеджменту якості ДАХК "Артем" сертифікована за міжнародними стандартами 150-9001 2000, а також аерокосмічними і військовими стандартам EN/AS-9100 AQAP-2110.

Влітку 2012 року рішенням уряду України 100-відсотковий держпакет акцій ДАХК "Артем" передано в управління держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА