09:14 26.11.2017

Американці щорічно викидають продукти на $ 165 млрд

2 хв читати
Американці щорічно викидають продукти на $ 165 млрд

Американці викидають до 40% їжі, яку закуповують, на суму до $ 165 млрд на рік, йдеться в спільному дослідженні Гарвардської школи права і Ради з захисту природних ресурсів США.

У натуральному вираженні в США викидається близько 72,5 млн т продуктів і харчових відходів, пише MarketWatch.

На думку експертів, така ситуація виникає через те, що в Штатах фактично відсутнє зрозуміле маркування харчової продукції. Так, багато продуктів мають маркування "sell by" ( "термін реалізації") і "use by" ( "придатний до"), при цьому перша створена для рітейлерів і не означає, що продукт зіпсувався. Крім цього, окремі виробники можуть вказувати різні дати з власними формулюваннями, визначаючи їх на свій розсуд.

Як показує дослідження, більше 80% американців викидають їжу до закінчення терміну її придатності через плутанину з маркуванням.

Нещодавно Інститут харчової маркетингу і Асоціація виробників продуктів харчування - дві організації, що об'єднують рітейлерів і виробників їжі відповідно, - розробили спрощену систему позначення дат придатності.

Так, передбачається використовувати формулювання "best if used by" ( "краще вжити до") для позначення продукції, яка зберігає свої максимальні смакові якості до зазначеної дати, але все ще безпечна після її закінчення; і "use by" ( "вжити до") - у разі, якщо після закінчення дати виникає небезпека в зв'язку з якістю продукту.

Очікується, що нова система маркування буде використовуватися з червня 2018 року і допоможе скоротити кількість їжі, яка  невиправдано викидається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА