19:45 27.11.2017

Мінфін України пропонує встановити принцип винної відповідальності за порушення податкового законодавства

1 хв читати
Мінфін України пропонує встановити принцип винної відповідальності за порушення податкового законодавства

Міністерство фінансів України пропонує встановити принцип винної відповідальності платників податків замість відповідальності платника податків без провини, що існує наразі.

Як повідомляє міністерство на веб-сайті, законопроект із відповідними правками до Податкового кодексу України Мінфін розробив спільно з експертами інтерактивної податкової платформи TaxLink.

"Зокрема, платник податків вважатиметься винним у вчиненні податкового правопорушення, якщо буде встановлено, що він мав можливість дотримуватися правил і норм, за порушення яких Податковий кодекс України передбачає відповідальність, проте не вжив достатніх заходів щодо їх дотримання", - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з його прес-релізом, законопроект також передбачає систему пом'якшуючих обставин і обставин, що звільняють від відповідальності, за яких платники податків не притягуватимуться до відповідальності, наприклад, через збій електронних систем прийняття звітності.

Окрім того, документ містить механізм компенсації державою шкоди за неправомірні рішення контрольних органів і пропонує спрощену процедуру такої компенсації.

Пропоновані Мінфіном нововведення стосуються також змін у податковому повідомленні-рішенні, згідно з якими пропонується передбачити обов'язковий докладний виклад фактичних обставин справи й обґрунтування контрольним органом застосованих санкцій.

Наразі проект закону відпрацьовує створена при Мінфіні робоча група.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА