10:04 28.11.2017

ЄБРР профінансує ТЕО концесії портів "Ольвія" та Херсона

2 хв читати
ЄБРР профінансує ТЕО концесії портів "Ольвія" та Херсона

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) профінансує розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проектів концесії ДП "Стивідорна компанія "Ольвія" і ДП "Херсонський морський торговельний порт".

Як зазначається в повідомленні Мінінфраструктури у вівторок, відповідну угоду ЄБРР підписав 27 листопада в Лондоні з Адміністрацією морських портів України (АМПУ).

За словами глави Мінінфраструктури Володимира Омеляна, який був присутній під час підписання, банк зобов'язується покрити витрати на технічну допомогу в організації зазначених концесійних проектів, а також на підготовку справедливих і прозорих конкурсів для залучення приватних інвесторів до передання в концесію двох державних стивідорних компаній.

"Лише за попередніми розрахунками передання двох держстивідорів у концесію сприятиме збільшенню вантажопотоку щонайменше на 5,5 млн тонн і залученню інвестицій обсягом до $140 млн", - наводиться в повідомленні коментар керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса.

Як повідомлялося, 14 листопада 2017 року з метою розвитку державно-приватного партнерства (ДПП) у портовій галузі Мінінфраструктури та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким IFC допоможе структурувати проекти державно-приватного партнерства (ДПП) у двох вищезазначених українських портах. IFC також вивчить можливість структуризації проекту ДПП із розвитку залізнично-поромного комплексу в ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ".

Раніше у червні 2017 року Мінінфраструктури затвердило плани підготовки та реалізації пілотних проектів із передання в концесію державного майна ДП "Стивідорна компанія "Ольвія", ДП "Херсонський морський торговельний порт", залізнично-поромного комплексу ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ" і майна ДП "Адміністрація морських портів України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА