15:36 28.11.2017

Україна може скоротити на 60% тарифи на поромні перевезення у рамках проекту "Один пояс - один шлях"

2 хв читати
Україна може скоротити на 60% тарифи на поромні перевезення у рамках проекту "Один пояс - один шлях"

Україна має намір співпрацювати з Грузією в рамках китайської програми "Один пояс - один шлях" і може скоротити тарифи на поромні перевезення в Чорному морі на 60%, заявив глава українського уряду Володимир Гройсман у вівторок у грузинській столиці на міжнародному форумі Tbilisi Silk Road Forum.

"Ми раді успіхам Грузії та впевнені, що ваше лідерство в регіоні сприятиме розвитку і нашої економіки", - сказав В.Гройсман.

Розповідаючи про значення грузино-українського співробітництва, він наголосив на важливості нинішнього форуму, який ставить за мету поліпшення зв'язків між Європою та Азією, в чому значну роль можуть відіграти поромні перевезення в Чорному морі.

"Ми плануємо на 60% скоротити тарифи на поромні перевезення. Наша мета зробити цю сферу конкурентоспроможною," - заявив український прем'єр-міністр.

Він також звернув увагу на важливості розвитку коридорів, що зв'язують Схід і Захід.

"Між Азією та Європою, а також у напрямку країн Балтії існують серйозні сполучні напрямки, в інтенсифікації яких Україна може бути надійним партнером. Ми можемо створити ефективне об'єднання - Грузія, Азербайджан, Україна - з використанням залізниць та поромного сполучення", - сказав В. Гройсман.

Про необхідність і розвиток поглиблення партнерських відносин для досягнення цілей ініціативи "Нового Шовкового шляху" заявив на відкритті у вівторок у Тбілісі форуму прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп.

За його словами, підтримка процесів глобалізації, розвиток міжнародних зв'язків, лібералізації торгівлі, впровадження цифрових технологій, вдосконалення транспортної сфери та дорожньої інфраструктури, що становлять порядок денний форум, становлять собою основні пріоритети для Молдови.

"З цієї точки зору ініціатива "Один пояс - один шлях" може бути ефективним механізмом для реалізації наших спільних цілей і глобалізації економіки, що надасть можливість досягти відповідних результатів", - заявив П.Філіп.

Прем'єр Молдови сказав також про торговельні угоди, оформлені з Євросоюзом і ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) та перспективи, які створюють ці угоди країн-партнери. П.Філіп зазначив, що угоди про вільну торгівлю, які Молдова має з іншими країнами, забезпечують доступ на широкі ринки з більш ніж 800 млн споживачами і відкривають додаткові експортні можливості.

"Минулого тижня в Брюсселі на саміті "Східного партнерства" ми домовилися про дорожню карту, яка є важливим кроком для інтеграції транспортного коридору і зняття бар'єрів у міжнародному ланцюзі", - сказав П.Філіп.

У тбіліському форумі "Шовкового шляху" який триватиме два дні, беруть участь близько 2 тис. представників з понад 60 країн, зокрема прем'єр-міністри і віце-прем'єри, міністри, а також представники ділових кіл і бізнесу, багатьох міжнародних організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА