16:11 28.11.2017

"Укргазвидобування" знизило прогноз видобуток газу на 2018 р. через блокування видача ліцензії Полтавською облрадою

2 хв читати
"Укргазвидобування" знизило прогноз видобуток газу на 2018 р. через блокування видача ліцензії Полтавською облрадою

 ПАТ "Укргазвидобування" (УГВ) скоригувало фінансовий план на 2018 рік у бік зменшення видобутку з 16,5 до 16 млрд куб. м газу через блокування видачі ліцензій Полтавською облрадою, повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Скорочення плану пов'язано з блокуванням Полтавською обласною радою видачі нових ліцензій на розробку родовищ протягом 2,5 років Також на прогноз видобутку негативно впливає відстрочка прийняття законодавчих актів, мета яких - спростити дозвільні процедури для видобутку газу. Ці складнощі ставлять під загрозу виконання стратегії 20/20 та урядової енергетичної стратегії до 2035 року", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляють у НАК, поліпшити ситуацію з отриманням дозвільної документації допоможе ухвалення законопроекту №3096-д, розглянути який Верховна Рада може на початку грудня.

"У цьому році ми збільшуємо інвестиції в нарощування видобутку газу майже у 2,5 разу. Результати "Укргазвидобування" свідчать, що з новими технологіями і безперервним фінансуванням можна значно збільшити видобуток на старих свердловинах. Але для виконання стратегії 20/20 потрібно розробляти нові родовища. Ми раді, що і прем'єр-міністр, і представники парламентської коаліції підтримують ухвалення необхідних законодавчих актів, і сподіваємося, що наступного тижня парламент проголосує за законопроект №3096-д. Це й буде реальний крок до енергонезалежності України", - зазначив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Як повідомлялося, в березні 2017 року Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект №3096-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі".

Законопроект №3096-д, окрім спрощення порядку користування землею для потреб нафтогазової діяльності, скасовує дублювання дозволів на тимчасове зняття родючого шару ґрунту та вимогу отримувати гірничий відвід для нафтогазової галузі, а також скасовує реєстрацію свердловини як об'єкта містобудування, вимогу узгодження проектів введення родовища в дослідно-промислову та промислову розробку.

"Укргазвидобування" у 2017 році році планує досягти планки з видобутку газу в обсязі 15 млрд куб. м, наростивши його виробництво на 0,4-0,6 млрд куб. м. Розроблена УГВ програма "20/20" передбачає збільшення видобутку газу до 15,2 млрд куб. м - у 2017 році, 16,5 млрд куб. м - у 2018 році, 18,3 млрд куб. м - у 2019 році, 20,1 млрд куб. м - у 2020 р.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України" є найбільшою газодобувної компанією країни, забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА